-> francomk:
Dle mýho názoru pokud je dobře zvolená tepelná hodnota svíčky (a tato svíčka má dostatečně široký rozsah pro běžný provoz),auto jezdí na LPG nebo benzín s lambda =1,Tak potom jsou svíčky velice světlé. Mírné zabarvení lišící se u jednotlivých válců může dělat mírné spalování oleje (přes kroužky nebo gufera ventilů)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
barva svíček vs teplotní hodnota
prohledat
30 příspěvků (zobrazeno 1 až 30) od 09.04.2014 do 21.04.2014, založil/a Olgoj Chorchoj
300 km po založení som sviečky vybral na nastavenie elektródovej vzdialenosti a pozrime sa...
Kde je asi problém? -> skoda-virt.cz/cz/.../8626 -francomk-morhotronic?goto post=3...
Kde je asi problém? -> skoda-virt.cz/cz/.../8626 -francomk-morhotronic?goto post=3...
-> francomk: kiež by moje sviečky hentak vyzerali 

Zdravím panstvo, len orientačne:
JE sfarbenie ok? Felda 781.136 BMM jazdená prevažne na plyn, sviečky mali skoro 30 000 km
(NGK BCPR 6 ES)
JE sfarbenie ok? Felda 781.136 BMM jazdená prevažne na plyn, sviečky mali skoro 30 000 km
(NGK BCPR 6 ES)
Co se týká ulití svíček - tak to dle mých zdrojů souvisí s materiálem izolátoru (to bílý) střední elektrody a jeho porovitostí. To jen pro info..
-> Olgoj Chorchoj 11.04.14 10:55:11: mě se ptej proč je to tak divoký. Každopádně s menší tryskou i větším vzdušníkem to jede hůř. Takže asi tak... Větší trysku a menší vzdušník nemám. Zatím :-)
Ty NGKčka 9 jsou skvělý a Densa 22 jakbysmet, takže mě nezajímá, jaký svíčky tam dát, to je vyřešený... Není vyřešena směs: A ty mě Vašku neřikej, že máš trysky laděný přes lambdu... s tryskama 155 a vzdušníkama 160 mi to přijde, že se musíš orientovat dle barvy kouře, resp dýmu, co z tebe jde, dle klíče "čim temnější tim lepší":-D
-> vhml: njn ted vidím 5-ti kanál...
chce to NGK BP7HS - obyčejná svíce s kterou nejsou problémy co se zde teď řeší.
chce to NGK BP7HS - obyčejná svíce s kterou nejsou problémy co se zde teď řeší.
-> MOLSO: Taky mi to není jasné. Mám za to,že svíčka bud funguje a nebo nefunguje. Nebo má svod a potřebuje k zapálení větší napětí - tj zase jsme u toho že bud funguje a nebo nefunguje,protože když je svod moc velkej,tak prostě jen v určitém režimu nezapálí (dle mých zkušeností hlavně Bosch svíčky umí škubat a dělat tyhle občasný výpadky i po relativně malém nájezdu)
-> MVM: a čo presne sa na tej sviečke zničí ked jej nepomôže ani vypalenie ? toto by ma fakt zaujímalo ....
-> vhml:
Přesně tohle (studený volnoběh na sytič) je na iridia a ulití obecně nejlepší. Chce to co nejvíc zkrátit dobu sytiče(nebo nedávat plnej sytič pokud to je možný) a občas vrknout plynem - nejlíp hned vyjet. Přesně kamoš s varanem takle svíčky zahodil (koupil ho v zimě a všem ukazoval v garáži jaký laďáky mají zvuk) Většinou - i když ty svíčky ve snaze zachránit vypálením letlampou -stejně pak za čas jdou do kopru a není to ono.
Přesně tohle (studený volnoběh na sytič) je na iridia a ulití obecně nejlepší. Chce to co nejvíc zkrátit dobu sytiče(nebo nedávat plnej sytič pokud to je možný) a občas vrknout plynem - nejlíp hned vyjet. Přesně kamoš s varanem takle svíčky zahodil (koupil ho v zimě a všem ukazoval v garáži jaký laďáky mají zvuk) Většinou - i když ty svíčky ve snaze zachránit vypálením letlampou -stejně pak za čas jdou do kopru a není to ono.
Hele ulití svíčky - nastartoval jsem Varadero s iridovejma NGK na sytič a dooblíkal se, po chvíli se ulila a chcípla. Od tý doby mi přijde že ten motor trochu víc vibruje a není to ono. Je možný teda že to ublížilo svíčkám a zahodím je?
-> Kocvin 10.04.14 18:41:22: -> Kocvin:
Tak v Suzuki GSX 750 mám NGK od začátku a posledních šest let iridiovky. V Jawce 350 jsem jezil v 17ti NGK B7HS nebo B8HS najel s nima 20tis km. Na 120S s 11:1,DCOE a bohatou směsí mám NGK a nebo Bosch FR_6DP Krom staré třipade jsem je nikdy neulil.
Tak v Suzuki GSX 750 mám NGK od začátku a posledních šest let iridiovky. V Jawce 350 jsem jezil v 17ti NGK B7HS nebo B8HS najel s nima 20tis km. Na 120S s 11:1,DCOE a bohatou směsí mám NGK a nebo Bosch FR_6DP Krom staré třipade jsem je nikdy neulil.
-> MVM: Tak do kawiny kx nebo jiných pil bych necpal brisk :) Ale v těch našich starých jawách 250 a 350 čízách 175 apod. to prostě nedělalo dobrotu..
-> Kocvin:
Mluvíš ze zkušeností - ale nejspíš byla chyba jinde. Ano studený NGK jsou svině a iridiovky dvojnásob -nicméně ve spoustě motorů i racingovýchšlapou dobře.(auto i moto) Ale jak říkám každý preferuje tu značku se kterou mu to funguje. -já můžu říct za sebe že nemám potíž ani s NGK a Bosch. Brisk taky funguje - ale dřív odejdou.
Mluvíš ze zkušeností - ale nejspíš byla chyba jinde. Ano studený NGK jsou svině a iridiovky dvojnásob -nicméně ve spoustě motorů i racingovýchšlapou dobře.(auto i moto) Ale jak říkám každý preferuje tu značku se kterou mu to funguje. -já můžu říct za sebe že nemám potíž ani s NGK a Bosch. Brisk taky funguje - ale dřív odejdou.
-> dragon_cb_cz: Tak jo :)
-> m8rinek: V tomhle problém nebyl. Nefungovaly tam kde všechny ostatní svíčky jo.. Po 5 minutách jízdy prostě přestala házet jiskru. Po zchladnutí byla opět v pořádku, schopná jízdy.. A nebyla to jen jedna problém byl s více exempláři ve více strojích. Když jsem nasadil brisk nebo cokoliv jiného jezdilo to normálně.
-> m8rinek: V tomhle problém nebyl. Nefungovaly tam kde všechny ostatní svíčky jo.. Po 5 minutách jízdy prostě přestala házet jiskru. Po zchladnutí byla opět v pořádku, schopná jízdy.. A nebyla to jen jedna problém byl s více exempláři ve více strojích. Když jsem nasadil brisk nebo cokoliv jiného jezdilo to normálně.
-> Kocvin: motorkovy nesmis ulejt.
-> Kocvin: Ve škodovce naprosto bezproblémová svíčka, jezdí je spousta lidí.
-> m8rinek: Sice jsem je nikdy ve škodovce neměl, ale v motorce jsem si s nima užil teda dost..
-> Kocvin: chyba...
-> Urbi: Nic proti, ale NGK bych si už v životě nekoupil..
-> vhml: hehe
-> Petr Urban 10.04.14 10:01:35: já ti nevím, ale obě svíce jsou pro jeho motor ukrutně špatně...
-> Olgoj Chorchoj: NGK BCP 7ES, bezproblémová svíce na tvůj motor a nebo klasický Bosch FR5DP. Já jsem spíše za NGK, nutné aby na svíci bylo Japan, spíše než France. 

-> MVM: To bys se divil kolik lidí marně hledá na svíčkách cihlový zbarvení a mají pocit, že když tam není, je něco strašně špatně....
-> dragon_cb_cz:
To víme nejspíš všichni že za to mohl tetraetyl olova - tak jsem to nemyslel. Ale jde ještě pořád rozeznat hodně chudou a moc bohatou směs. Horší už je ten střed.
Jen se pletou jabka s hruškama (teplotní rozsah svíček a bohatost)
To víme nejspíš všichni že za to mohl tetraetyl olova - tak jsem to nemyslel. Ale jde ještě pořád rozeznat hodně chudou a moc bohatou směs. Horší už je ten střed.
Jen se pletou jabka s hruškama (teplotní rozsah svíček a bohatost)
-> MVM: Myslim ze tim vhml chtel rict, ze typicke cihlove zbarveni podle ktereho se drive hledala optimalni bohatost vznikalo primarne diky tetraethylolovu, ktere se dnes v benzinu jaksi nenachazi...
Tak zas tak tragicky bych to s psíma koulema neviděl. Základ je ladit (mít v pořádku) nejdřív celý zapalování od A - Z a teprv pak vychytávat bohatost.. U výrobce svíček se třeba já zase držím vždy jednoho výrobce abych mohl mít ekvivalent teplotní hodnoty tam i zpět. Převodní tabulky mezi výrobci jsou jen přibližné. Směs je dneska nejlíp ladit širokopásmovou lambdou.. sice to "něco" stojí ale výsledek je 100% Dal bych NGK 7 nebo Bosch 6 vzhledem ke KP a pak zkoušel. Teoreticky na zkoušení by stačily i Brisk 14 - pokud jde i o cenu.
Ladit směs podle svíček s bezolovnatým benzínem je věštění z psích koulí...
Při lazení směsi (pětikanál, solex-mikuni 40, k.p. /teoreticky/ 11:1) jsem pozoroval debilní věc: Zatímco NGK 9 má barvu cihlovou až karmínovou (směs OK), Densa 22 (ekvivalent NGK 7) jsou temně cihlový (spíše bohatá), pak NGK 6 je čistě bílá (zle chudá). Libovolně přeházeny drží stále stejné barvy, takže falešňák jsem vyloučil... Který věřit?