-> minno: 4°jsou při otáčkách 870ot podle digitálního otáčkoměru a při odpojené podtlakové regulace.
Nebo nemá někdo tabulku při jakých ot má být jaký předstih? bez podtlakové regulace a s regulací? Protože asi tu co mám já tak asi mimu motoru nesvědčí.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
favorit špatná akcelerace, karburátor
21:57:09
05.02.2014
05.02.2014

Tomaso435
-> minno: nevim, nakopnu, nechám spadnout na volnoběh a nastavuju dle sluchu a pocitu, pa zkusim protočit jak se chová. vždy trefim 6°. teda až když sem na stk tak prej mám všude vždycky 6.
onu mu to funguj na prázdno, ale nejede mu to. usuzuju že mu to pálí nebo spíš nepálí....
ještě si udělej měrkou svíčky na 0,6...
onu mu to funguj na prázdno, ale nejede mu to. usuzuju že mu to pálí nebo spíš nepálí....
ještě si udělej měrkou svíčky na 0,6...
21:54:47
05.02.2014
05.02.2014

minno
-> dakar.cz: najskôr nech napíše, ako to má vlastne nastavené, potom môžem radiť.
Každopádne si neviem predstaviť tie otáčky, pri ktorých bol stroboskopom nameraný predstih 4 (6) stupne, kedže už pri voľnobehu by malo byť dajme tomu aspoň tých 10 st....
Každopádne si neviem predstaviť tie otáčky, pri ktorých bol stroboskopom nameraný predstih 4 (6) stupne, kedže už pri voľnobehu by malo byť dajme tomu aspoň tých 10 st....
21:43:43
05.02.2014
05.02.2014

dakar.cz
-> minno: tak mu poraď ty
21:34:35
05.02.2014
05.02.2014

minno
-> JorgeRs: čo znamená predstih 4° podľa stroboskopu? Pri akých otáčkach je takýto predstih?
-> Tomaso435: rovnaká otázka, pri akých otáčkach si má nastaviť predstih 6°? A a rada na pridanie / ubratie bohatosti pre chod behu naprázdno mu tiež moc nepomôže, to na to nemá zas taký vplyv.
-> Tomaso435: rovnaká otázka, pri akých otáčkach si má nastaviť predstih 6°? A a rada na pridanie / ubratie bohatosti pre chod behu naprázdno mu tiež moc nepomôže, to na to nemá zas taký vplyv.
19:02:09
05.02.2014
05.02.2014

Tomaso435
tak si dej předstih 6° , vyměn svíčky kabely (alespon za jiné nemusí být nové) zkus vyměnit hadici podlaku k posilovači, hadičku podlatku od rozděovače do sání, a uber si bohatost (nebo naopak přidej) experimentuj, tomu nic moc bejt nemuže. kdyžtak si přehoď nějake jinej rozdělovač, ale začni nejdřív palcem a víčkem , vočisti si cívku kontakty namaž to vrat tam kabliky...... a uvidíš no.
18:49:25
05.02.2014
05.02.2014

JorgeRs
Ahoj,
favorit je 43kw karburátor, mám takový problém, když jedu například 3.rychlostí stupeň na 2000ot tak po přidání plynu se jakoby motor zadusí, dokud se neotevře druhý stupeň karburátoru pak zas zrychluje normálně. Nebo když se jede do kopce tak motor ztrácí výkon a jakoby začíná se dusit na přidání plynu nereaguje. Obohacovač směsi je nový, předstih mám 4° podle stroboskopu, karburátor je čištěný a trysky jsou správně.
Neví někdo co to dělá? Předem díky moc za rady.
favorit je 43kw karburátor, mám takový problém, když jedu například 3.rychlostí stupeň na 2000ot tak po přidání plynu se jakoby motor zadusí, dokud se neotevře druhý stupeň karburátoru pak zas zrychluje normálně. Nebo když se jede do kopce tak motor ztrácí výkon a jakoby začíná se dusit na přidání plynu nereaguje. Obohacovač směsi je nový, předstih mám 4° podle stroboskopu, karburátor je čištěný a trysky jsou správně.
Neví někdo co to dělá? Předem díky moc za rady.