skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
predstih u vačky 278/270 Kp 10,9
-> targa 2: Ted mě ještě napadlo,...a nemůže byt problém v tom,že ti na STK ve snaze splnit přísné evropské normy seškrtili LPG ventil? - když teda říkáš,že předtím to jelo?
-> targa 2: Předstih 12 je nicneříkající číslo. Vypovídající je průběh předstihu,na který dokáže byt tato vačka dost náchylná. Co se týče LPG,potřebuješ křivku předstihu uplně jinou než na benzín a bude o dost progresivnější. Pokud používáš klasický rozdělovač,tak regulace může od 3500-4000ot končit a tam,kde potřebuješ u plynu v otáčkách přdat předstih se toto už neděje a klesne výkon.Můžeš zkusit pro LPG zvednout předstih a testovat pouze ve vysokých otáčkách. Pokud bude znát zlepšení,můžeš zvětšit rozsah regulace rozdělovače a zase se o něco víc přiblížit ideálu. Ale na nějaký univerzální nastavení pro benzin a plyn můžeš zapomenout. Bud jedno nebo druhý a nebo obojí uplně naprd.
Ostrý motor s LPG, to je těžká volba ... pán by chtěl šetřit a ještě se pořádně povozit. Aparát pro LPG a ještě snížená výkonnost tímto palivem = stejné jako sebou vozit jednu těžkou babku i s nákupnicema z JEDNOTY.
Vůle k vačce dává výrobce, stejně jako doporučení k KP, kontaktuj jej. Pokud je to 278/270 chovanec, kolem 40 - 45 za tepla oboje.
Pokud chceš "pilu" z LPG, bude to chtít naladit přes lambdu a čidlo klepání. Každý motor je po úpravách originál a může reagovat trochu jinak, proto je ladění individuální věcí a nikdo na to neodpovídá. Pokud budeš znát křivku rozdělovače a bohatost od krmení, dá se odhadovat co by to mohlo chtít ...
Vůle k vačce dává výrobce, stejně jako doporučení k KP, kontaktuj jej. Pokud je to 278/270 chovanec, kolem 40 - 45 za tepla oboje.
Pokud chceš "pilu" z LPG, bude to chtít naladit přes lambdu a čidlo klepání. Každý motor je po úpravách originál a může reagovat trochu jinak, proto je ladění individuální věcí a nikdo na to neodpovídá. Pokud budeš znát křivku rozdělovače a bohatost od krmení, dá se odhadovat co by to mohlo chtít ...
má někdo podobnou vačku a lpg?
Predstih chce predevsim odposlouchat, ale vule 0,4 za studena je fakt moc. Ja davam 0,4-0,45 na oba, ale za tepla a mam symetrickou vacku. Tyhle asymetricky vacky jsou vetsinou jinak, takze bych dal za tepla treba 0,45/0,35. Mam teda ocelove tycky. S hlinikama je to zase jinak.
rozdělovač má regulaci 10 stupnů
-> targa 2: Podle rozsahu rozdělovače...
Jaký názor máte na hodnoty předstihu a ventilů na vačku 278/270 s Kp 10,9. Motor z feldy 50kw?
předstih 12, ventily za studena 0,25/0,25 ježděno na 100 oktan a lpg. Já tvrdím že je předstih je málo a na Lpg to špatne leze do otáček. Kolem 4500 je skoro konečná, na benzín je to v pohodě a jde za plynem do 6500 otáček jak nic. celé to rozhasil nějakej odborník na stk. Předtím to jelo na plyn tak na benzín perfektne. Mám tušení že předstih by měl být cca kolem 15 a ventily 0,4/0,25. Ale nevim nechám si poradit, známej mechanik tvrdí že 15 je moc a že ventilová vůle se za tepla zvětší, takže 0,25 je akorát. Nechci se s ním přít, ale nejsem si jistej, jestli není zvyklej na normální vačku a jinej Kp
předstih 12, ventily za studena 0,25/0,25 ježděno na 100 oktan a lpg. Já tvrdím že je předstih je málo a na Lpg to špatne leze do otáček. Kolem 4500 je skoro konečná, na benzín je to v pohodě a jde za plynem do 6500 otáček jak nic. celé to rozhasil nějakej odborník na stk. Předtím to jelo na plyn tak na benzín perfektne. Mám tušení že předstih by měl být cca kolem 15 a ventily 0,4/0,25. Ale nevim nechám si poradit, známej mechanik tvrdí že 15 je moc a že ventilová vůle se za tepla zvětší, takže 0,25 je akorát. Nechci se s ním přít, ale nejsem si jistej, jestli není zvyklej na normální vačku a jinej Kp