ja 742.136 jednou kupoval komplet i s autem za 3500 kc, ale byl KO, ted uz ma ve zlutym rapidu 215tis. km
a pred tydnem jsem koupil 742.136 zase s autem za 3000, stav sice OK, ale neresim, protoze budu stavet neco do zlutaka
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cena motoru 742.136
-> Hurdis: ty si tusim vykupil vsetky v okoli 

je to obvyklá cena, nejini to levný ani předražený
Díky všem za reakce. Ukecali jste mě
Motor sice teď nepotřebuju, ale zase to pro něj mám za rohem a jindy bych pro něj třeba musel přes půl republiky. Jestli zejtra nepojedu kupovat východoněmeckýho trhače asfaltu MZ 250, tak ho vezmu

Když půjdu trochu do paměti, tak jeden kompletní jsem kupoval před 3,5 lety za 3000,-, další za 4000,- čistý blok za 1000,-, jeden před rokem a půl za 3200,- a jeden super kus naposledy na jaře za 3500,- , A vlastně před 4 lety ještě jeden i s autem za 7000,-, nicméně ten se ukázal jako KO, i když jel.
4,5k je vcelku normální cena, pokud ten motor chceš.
4,5k je vcelku normální cena, pokud ten motor chceš.
Řekl bych to jinak - za tuhle cenu ho koupíš celkem snadno kdykoliv (+- kompletní), takže jde o to jak moc rychle ho potřebuješ. Pokud ho chceš rychle, tak ho ber. Pokud "na někdy", tak bych klidně počkal.
Je to dobrá cena. Ty motory vydržely fakt hodně a dá se i předpokládat,že to bude jeste dlouho jezdit. A cenu to už neztratí,...minimálně ty díly z toho a blok. Do 5k se to dá.
-> J3STER: Jako na jednu stranu je to pravda, na druhou stranu se ty 2000 navíc v ceně skutečné generálky rozpustí jako nic. A než to shánět po dílech, tak ty 2 tisíce padnou za naftu/benzín a to nepočítám čas.
-> Cumper: Záleží jakou cenu má pro tebe. Jinak se mi podařilo koupit komplet motor za 2000,- z vrakáče. Do pěti tisíc by to snad šlo, ale když se z toho vyklube motor na kompletní GO pak je cena asi jinde.
Za mě by ta cena mohla být o něco nižší, ale zase 136 dozadu už moc není. Asi bych to vzal.
-> stepan: Jo že je filtrbox jinej vim, ale 120 se dá upravit v pohodě.
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček 10.01.14 18:52:45: rovno napíš že ty predávaš ten motor. 

Blok 136 má taky určitě vyšší cenu než blok favo nebo felda,...tam je to jen cena hliníku.
4500,- je normální cena za 742.136
-> Cumper: Filtrbox je jinej. Použít ze 120 půjde, ale bez úprav ne.
Díky za reakce. Motor bych chtěl nasadit a jezdit, dokuď generálka nebude vyloženě potřeba. Teď jsem si uvědomil že chybí altík a filtrbox, ale to se dá použít ze 120ky. Slevu asi neukecám
. Nevim no, je pravda že těhle motorů už moc neni...

-> Cumper: Jestli to je kompletní motor v solidnim stavu, tak cena asi uplně špatná není. Otázka je co s tim chceš dělat, pokud nasadit a jezdit tak to asi bude lepší než koule mazutu. Pokud to chceš hned rozebrat a generálkovat tak klidně můžeš koupit hujdu.
Když vezmu komponent po 500Kč - sání, výfuk, pumpa a termostat, blok, karbec s boxem, tak jsi krásně na 3tkč a máš tam fůru dalšího železa, které může být v solidním stavu (ale nemusí) záleží na posouzení...
Když vezmu komponent po 500Kč - sání, výfuk, pumpa a termostat, blok, karbec s boxem, tak jsi krásně na 3tkč a máš tam fůru dalšího železa, které může být v solidním stavu (ale nemusí) záleží na posouzení...
když je to origo 136 a máš ktomu svody sani tak bych to za ty 4500 vzal protože běžně se sani a svody prodavaji okolo 2000 a 136 je malo takže cena muže být daleko vyšší skus to ukecat na 3500 popřipadě na 4000
Mě to přijde docela dost, svody a sání se jetý daj koupit po pětistovce, termostat nevím, pumpu jsem kupoval za 800 novou... takže je to alespoň 2500 za holej motor v neznámým stavu.... je to dost. Já ho koupil za 2000 kompletní, včetně altíku, karburátoru atd (stav nic moc, ale kompletní). Ale třeba jsem měl jen hodně štěstí.
Ahoj, chtěl bych se vás zeptat, jakou hodnotu přibližně má motor 742.136. V cenách zboží tohoto druhu se moc nevyznám
. Mám možnost ho koupit za 4500Kč. Motor je kompletní - svody, sání, pumpa, termostat, všechno originál 136. Blok nepoškozenej, motor je funkční ale neví se kolik má najeto. Na pohled vypadá pěkně, neni to hromada oleje a hlíny. Pod víčkem oleje vypadá docela čistě. Díky!