skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Škoda 120-změna motoru
-> k296: Na to nepotřebuješ 150 koní. Upravená felicie nebo fabie 1,4 8V s 60-70kw bude bohatě stačit.
-> Lukyn742: auto budu mit především pro pobavení ale chtel bych zkusit i nejakej amatersky zavod
-> k296: Motor z felicie Mpi a 150HP (112kw)? Z původních 50kw? Jako možný je udělat spoustu věcí, ale zrovna tohle by bylo, pokud vůbec možný, tak hodně nákladný.
-> Tomaso435: to je mi jasný
-> k296: 150 koni z 1.3 mpi? 150 koni do skodovky? Nemas jednoduchsie zobrat 30k a kupit si auto ktore ma ten vykon co chces a je k tomu aj celkovo prisposobene (brzdy, podvozok, tuhost karoserie, atd)
www.sauto.cz/osobni/.../1 3499887
www.sauto.cz/osobni/.../1 3499887
-> k296 03.12.13 16:47:43: Chceš normálně jezdit nebo závodit ? A zrovna něco takového chtít od škodovky

" nikto nepovie toto odrež toto urob takto" to samozřejmě nechci jedna se mi pouze o inspiraci a přibližnou cenu.
jinak auto v hodne dobrem stavu neježdeno v zime 1 majitel jenom přední nárazník zohnutý velice malo korozo ja sem tam zatim daval zadni brzdove obložení ferodo racing a uvažuji o sportovních tlumičích.motor 1.3 mpi mam doma z auto ktere mělo najeto kolem 85000km od znameho za symbolickych 500kč.kolik by tak stalo zvyšení výkonu na 150hp?
jinak auto v hodne dobrem stavu neježdeno v zime 1 majitel jenom přední nárazník zohnutý velice malo korozo ja sem tam zatim daval zadni brzdove obložení ferodo racing a uvažuji o sportovních tlumičích.motor 1.3 mpi mam doma z auto ktere mělo najeto kolem 85000km od znameho za symbolickych 500kč.kolik by tak stalo zvyšení výkonu na 150hp?
moment.... a myslíte že mu je jasný že to tam bejt nemuže a že v případě kontroly pčr, stk nebo nehody díky tomu zkončil ?
spíš bych uvažovla né o motoru ale o naučení se řídit. autoškola tě moc nenaučí. teda krom moderního dávání každýmu přednost a pomalé BEZPEČNÉ jízdě.
spíš bych uvažovla né o motoru ale o naučení se řídit. autoškola tě moc nenaučí. teda krom moderního dávání každýmu přednost a pomalé BEZPEČNÉ jízdě.
-> k296: ako píše MOLSO, na začiatok úplne stačí nejaký favorit prekopaný do škodovky 

-> k296: vsetko sa da len ti asi určite nikto nepovie toto odrež toto urob takto ... musíš na to prísť sám. Bez skúseností by som sa na tvojom mieste do toho nepúšťal ... fáčko / fela tam ide skoro bez úprav
každopádne doporučujem najprv zainvestovať do podvozku a bŕzd a až potom do motora ( neviem v akom stave je tvoje auto ale zlepšenie na podvozku nie je nikdy zbytočné)
každopádne doporučujem najprv zainvestovať do podvozku a bŕzd a až potom do motora ( neviem v akom stave je tvoje auto ale zlepšenie na podvozku nie je nikdy zbytočné)
Dik všem.A co ty motory 1.6 74 kw nebo 1.4 16v(vym že jsou uplně jiny ale šlo by to ne?).Někde jsem se dokonce dočetl o zastavbě motoru ze suzuki swift gti 1.3.Nebo něco jinyho z čeho dostanu větší vykon za malou cenu.
-> Luky: tak zrovna plška davat za priklad ... no neviem ... v knihe je dost nepresnosti a vacsina obsahu su vykresy vyfukov.
-> k296: myslim ze zo zaciatku ti bude uplne stacit favo - felda motor, podrobny navod zde autoweb.lutin.cz/z%C3%A1s tavba_motoru_favorit_13513 6.htm
-> k296: myslim ze zo zaciatku ti bude uplne stacit favo - felda motor, podrobny navod zde autoweb.lutin.cz/z%C3%A1s tavba_motoru_favorit_13513 6.htm
-> vhml: no jen abys tady našeho nového člena hned neodradil
-> k296: doporučuju tuhle knížku: www.literis.cz/kniha/.../ 130-borivoj-plsek
Tam je to popsána spousta od jednoduchých až po složitější úpravy. Popř. pohledat tady v sekci Motor - už tu bylo popsáno snad vše

-> k296: doporučuju tuhle knížku: www.literis.cz/kniha/.../ 130-borivoj-plsek
Tam je to popsána spousta od jednoduchých až po složitější úpravy. Popř. pohledat tady v sekci Motor - už tu bylo popsáno snad vše
-> k296 03.12.13 15:38:58: 1500ccm kit car v plný parádě tak čtvrt milionu :-)
Dobrý den mam na vás prosbu koupil jsem si moje první auto Š-120 a uvažuji o změně motoru chtěl bych se zeptat jaky motor by jste mi doporučily pro dalši upravy výkonu.
Momentalne přemýšlím nad motorem 1.3 MPi,zajímalo by mě kolik by stála uprava na 1500ccm kit car případně kdo ji provádí.
A co motory 1.6 74kw octavia I generace nebo fabia 1.4 16v 74kw?
Všem za odpovědi předem děkuji.
Momentalne přemýšlím nad motorem 1.3 MPi,zajímalo by mě kolik by stála uprava na 1500ccm kit car případně kdo ji provádí.
A co motory 1.6 74kw octavia I generace nebo fabia 1.4 16v 74kw?
Všem za odpovědi předem děkuji.