skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
barva na výfuk
-> afro100: zo sprejom je to vždy rýchlejšie, čistejšie a jednoduchšie... ja som to dnes poobede natrel jednou vrstvou toho alkytonu, pôjdem to teraz pozrieť... len sa mi zdá, že ked tá čierna pomaly zasychala, že sa menila na šedú 

-> Martin NM: tak zalezi no, z toho spreja vysiel cely henten vyfuk aj asi 4 vrstvy na 5kanalove zvody .. zase sa s tym nemusim tolko bavit a spinit.. rozlozim par kartonov, nastriekam, ked zaschne otocim, nastriekam, pripadne parkrat zopakujem, pozbieram kartony a hotovo ..
-> castrol: ok, ja to teda natrem 

-> Martin NM: asi natriet stetcom spravis vacsiu vrstvu
-> afro100: spreje sú síce dobré ale tá výdatnosť je otrasná. 400 ml mi ledva výjde na zvody...
inak ešte k tomu alkytonu... je lepšie to natrieť alebo nastriekať ?
inak ešte k tomu alkytonu... je lepšie to natrieť alebo nastriekať ?
já mám natřené svody a výfuk Aluksylem což je vypalovací silikonová vypalovací barva přímo na výfuky - natřeno na holé železo, poté vypáleno a nic se neloupe www.kittfort.cz/products_
4_11.htm
mal som tlmic na rapide nastriekany tymto www.farbylakyipos.sk/farb
y-laky-ipos/.../460-CW-ZIA
RUVZDORNY-CIERNY-400ml a na zvodoch 2>1 to casom zosivelo az zbielelo, zvysok tlmica drzal viz foto..
mal som to cca 2 mesiace, ptm som auto predal takze neviem ako to dopadlo ..
mal som to cca 2 mesiace, ptm som auto predal takze neviem ako to dopadlo ..
-> stepan: jasné... aj fotku sem hodím 

-> Martin NM: Tak potom napiš.
-> stepan: uvidíme... ja mám tie zvody čisté - bez farby 

-> Martin NM: Oloupe se to, stejně jako mně.
-> all: tak dnes som kúpil žiaruvzdorný alkyton (čierny) tak som zvedavý čo to spraví. Plánujem to dať na zvody k priečnemu výfuku. Tam treba každú vrstvu samostatne vypáliť ?
edit: teraz citam ze to chce na pricnak. ja som pisal o seriovom tlmici.
-> Jozka: Přesně tak. Nic jinýho jak šopování hliníkem nevydrželo.
-> sbf: /-> Evž@: Stejně jako vy si myslím, že barva na výfuku trvale vydrží, jen když se s autem nejezdí.. nejvíc vydržely výfuky našopovaný hliníkem, zavřeným silikonovou barvou (na druhu či balení celkem nezáleží).. ale i to se po čase odlupuje.
Zatím ve fázi testování mám černej matnej komaxit, na mototlumičích to vydrží, ale ujel jsem s ním jen pár desítek km..
Zatím ve fázi testování mám černej matnej komaxit, na mototlumičích to vydrží, ale ujel jsem s ním jen pár desítek km..
-> sbf: to je problém který sem taky nikdy nevyřešil....na zavodaku to už ani neřešim.Natřel sem to asi 3 vrstvama..kazdou zvlast vypalil...ale jedna zima,voda,sul a vysoka teplota potrubí a barva oprýská a veškerá snaha padla v niveč
neviem co to mate za farby ale mne na tlmici nic nevydrzalo dlhsie ako jednu zimu aj ked to bolo odhrdzene (mechanicky, potom odrezovacom). resp. nic dlhsie ako obycajna zakladna farba.
-> Tuner#2: Tak pak je teda možnost, že si nesednul s barvou pod tim, neměl sem to očištěný na železo tam kde původní barva držela.
-> stepan: Mám Alkyton na kamna přímo na svodech a nic se neloupe. Pravda na svodech šel z černé do šediva, černý zůstal jen tlumič.
-> TTomas: Právě že jakákoliv asi ne. Ten alkyton je na kamna a loupe se. Předtim sem měl Bisil Thermo a ten z vejfuku pouštěl vodou.
-> TTomas: Přitažlivá je i cena kde se platí za značku, mám to na půlce omotávky svodů stejné značky, ani to na jedny svody nevyšlo, tak sem na zbytek dal eurospray, vypadá stejně a zatím stejně drží, ale nemám moc najeto...tak se uvidí.
-> stepan: Ja mam dobrou zkusenost s timto, ale i jakakoli barva na kamna bude OK.
www.2racing.cz/?action=de t...
www.2racing.cz/?action=de t...
-> stepan: docela se mi osvědčil eurospray do 800C. Nebo ještě lepší Duplicolor : www.motipdupli.cz/dep/231
-super-zaruvzdorna-barva Opravdu úplně černá barva, žádný šedý hnus po vypálení a docela dost vydrží, mám to na výfuku u fotek rapida.
-> stepan: najviac sami osvedčila farba v spreji....mal som na rapide spravený výfuk a farba bola stále pekná čierna......len nemôžem nájsť ten sprej,ked nájdem hodím to sem 

mela by na to byt taky barva v cerne - na motorky se pouziva ale neptej se me jak se to jmenuje
Má někdo dobrou zkušenost s nějakou barvou na vejfuk? Podmínka je, že musí bejt černá. Natřel sem vejfuk nějakym tepluodolnym alkytonem a loupe se to ve velkých kusech. Potřebuju nabarvit jenom příčnej tlumič, na svodech mám alu sprej z kelly a ten je dobrej, jenom není černej.