skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Když prší rapid nestartuje
Plastovou chráničku tam mám, každopádně děkuji za rady zkusím vyměnit tu cívku a uvidím. :)
-> rikaso: Podle všeho budeš mít stejnou závadu, kterou jsem měl i já. Je to v zapalovací cívce. Když se třeba lupou podíváš na její povrch, zjistíš, že bakelit je samá prasklina. Tou se dostává dovnitř cívky vlhkost a prakticky zkratuje VN napětí na svíčky. Buď tam dej novou cívku a nebo zkus to, co já, dej na ní klobouček z duše. Mě to pomohlo, zatím asi 6 let startuje dobře i za vlhka. Když tak se podívej na obrázek v tématu LPG pro lpgisty. Ještě jedna drobnost: máš v rozdělovači pod víčkem plastovou chráničku? Ta totiž zabraňuje, aby vlhkost šla do víčka.
mozno popraskane VN kable alebo zvetrale viecko rozdelovaca .... vo vlhkom prostredi to zvykne robit zlobu
-> rikaso: A měl jsi zakrytej jenom motor a cívka byla na dešti přepdokládám. Asi bude zrada tam.
Když zaprší tak rapid 136 nechce startovat. Když nastartuje tak zase začne chcípat (jen když prší). Stává se to i když jsem si nechal zakrytej motor plachtou (takže se tam žádná voda nemohla dostat), před tím než začalo pršet. Když je sucho tak startuje hned. Nevíte někdo co s tím?