105 po brždění motorem chcípe

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 17.10.2013 do 20.10.2013, založil/a mikihans
řadit dle data
20:09:52
20.10.2013
srdcar 120L
-> mikihans: Jak říká King, můžeš mít trochu chudší směs na volnoběhu. Poznáš to celkem jednoduše: nech běžet zahřátý motor na volnoběhu, prudce mu přidej a uber plyn. Pokud se zhoupne a snaží se zdechnout, přidej na bohatosti 1/4 otáčky. Pak to zkus znovu a mělo by to stačit. Na volnoběh musí běžet rovnoměrně. ( pokud ovšem máš správně seřízený motor, stejné tlaky ve válcích)
10:50:52
19.10.2013
King
-> mikihans: Ta hadička ústí do přípojky pro odvětrávání klikovky a zabezpečuje, že při volnoběhu, kdy jsou klapky karbu skoro uzavřený, aby "odfuk" z motoru měl kam utíkat a nezpůsoboval přetlak nad karbem. Druhej konec tenký hadičky ústí pod klapku, kde je i při volnoběhu podtlak. Ta hadička se částečně podílí i na přísunu vzduchu pro volnoběžnou směs - část vzduchu se nasává přes štelovací šroub přídavnýho vzduchu (větší), něco kolem klapek (offset 0,1mm) a zbytek tou hadičkou. V zásadě by její vypadnutí nemělo vadit, protože se tím poměry směsi nezmění. Akorát se do motoru přisává nefiltrovanej vzduch. Problém ale může nastat u motorů nad hrobem, který vyfukujou slušný kvanta vzduchu s olejem, což dokáže slušně rozhodit volnoběh (na lpg dokonce dost fatálně). Zaměřil bych se na těsnost celýho sání a karbu. Pokud má tendenci chcípat při studenějším motoru, moh by to bejt příznak chudý volnoběžný směsi (která může vzniknout kvůli přisávání vzduchu).
13:51:53
18.10.2013
mikihans
ale všiml jsem si, že mi upadla hadička spojující levou stranu karburátoru s filtrboxem. Ta musela spadnou tento týden když jsem měl filtrbox sundaný, ale tento problém se zdecháváním byl už předtím.

Ale aspoň se zeptám, k čemu tato hadička slouží?
13:49:04
18.10.2013
mikihans
tak už jsem si to našel, že je přímo v sání, to já tam nemám, takže tuhle možnost můžu vyloučit 6
13:41:47
18.10.2013
mikihans
no, je to "užovka" 80. rok a ještě posilovač brzd nemá 6 tak mě ale napadá, kam že se běžně podtlaková hadice posilovač zapojuje? nevylučuju, že by to tudy nemohlo přisávat, když vlastně ani nevím kde to je.
13:30:47
18.10.2013
Bobesh
-> mikihans: Prvně bych vyloučil podtlakový posilovač brzd a jeho vedení. Zkus to ucpat u motoru a projeď to.
13:07:34
18.10.2013
WingArrow - zrušená registrace
Na vine je odstredivá sila, tlačí palivo v plavákovej komore pri brzdení dopredu, ochudobní sa zmes. Platí to aj opačne, keď ideš do kopca, zmes obohacuje, ale max10% obohatenie pocítiš, viac už je zbytočné... Ako keby si menil výšku hladiny v plavákovej komore...
12:12:26
17.10.2013
mikihans
ahoj, potřebuju poradit. mám sedr karburátor a při dojíždění ke křižovatce s kvaltem po následném sešlápnutí spojky má motor tendenci chcípnout. zahřátý třeba jen poklesne na cca 500 otáček a vzpamatuje se, ale jak nemá aspoň 70°C tak zdechne úplně. jinak jede krásně a volnoběh drží bez problému. čím to může být?
Extreme Tyres