skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zakolisanie otacok pri zabrzdeni..?
No asi sa tomu predsa len budem musiet povenovat,lebo mi to nedalo a isiel som do otcovej felicie,a zistil som ze tam mozem dupat po brzdach kolko chcem,rucicka na otackomeri sa ani len nehne :-(
-> Billislav: Třeba máš trochu zavzdušněné brzdy (delší chod pedálu) a jev, popisovaný Nepérem, je výraznější... nebo ti někde lehce netěsní posilovač 

Takze v podstate sa jedna o normalny stav? Netreba sa tym zaoberat? Lebo som si to vsimol prvykrat a to jazdim na nej 5 rokov :-)))
Šlapáním na brzdu pouštíš vzduch do sání, čímž se ochuzuje směs. Normálně to nevadí, ale když šlápneš víckrát rychle za sebou, ochudí se to už docela dost. MPI se snaží rovnat volnoběh podle lambdy, takže pokud tento stav trvá delší dobu - šlapeš třeba pět vteřin - obohatí se směs a pootevře se klapka, aby se zvýšil volnoběh zase na původní hodnoty. Když přestaneš, je najednou směs bohatší a klapka pootevřená, to zvýší otáčky, než se to zase srovná samo.
Zdravim,mozno to riesim zbytocne (ale pre istotu sa opytam v suvislosti s inym problemom na aute,ci by toto nemohla byt pricina),ale dnes som si vsimol,Felicia MPi,ze ked stupim na brzdovy pedal,prudsie,pri volnobehu/stati na mieste,tak mierne poklesnu otacky,a ked ho prudko pustim,tak vyletia takmer ku 1000,naposledy som sa s takymto niecim stretol davnejsie pri Rapidke,kde mi pri prudkom brzdeni klesali otacky tak,ze motor az zadochybal...Je takyto stav normalny,zrejme tam ide o nieco s podtlakom,vzduchom,ja som nie odbornik,alebo to treba riesit,v tom pripade ake su pravdepodobne priciny? Auto inak brzdi normalne,aj celkovo motor sa sprava pomerne normalne...Dakujem