skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výmena spojky Felícia
prohledat
28 příspěvků (zobrazeno 1 až 28) od 06.10.2013 do 05.06.2015, založil/a Mi-sho_preca
-> Milan 136 04.06.15 23:42:10: ked nie je čas
-> suri: když mi na pickupu prasknul zánovní přítlačák, tak byla venku za 25 minut. Nesundaval jsem ani kola, ani nevyndaval poloosy z nábojů...

-> Milan 136 04.06.15 11:57:26: tak je , a tí čo to robia po 100x vyskrutkujú len strednú maticu poloosy a šroub M12 ktorý drží rameno durch /ten ide vždy/ a krásne sa dá vykloniť a vybrať poloos ... a ak ste dvaja tak stačí kľudne vybrať len ľavú a pravá sa trafí druhým mechanikom ...
Nejvíc práce bývá obvykle s vyražením spodních kuláčů. Jinak to jde rychle. Někdy i pod hodinku,když spěcháš .
-> suri: dá sa aj na zemi na najazdoch
-> Milan 136 04.06.15 13:14:23: Já jsem Felinu nezkoumal, ale asi máš recht, že musí převody ven.
-> Jirik_Tuňák1983: jak provesit?
-> suri 04.06.15 11:38:36: Poloosy musí taky ven, ony jí nepustí prověsit?
-> suri: asi tak. Radsi budu stokrat delat felicii nez 742
ak to robíš na zemi tak je , inak pohoda , poloosy von , káble , tacho , odpojiť štartér , odšrobovať uchytenie a je to von ... hodina roboty na zdviháku tam aj nazad
-> Evž@: je...
Dotaz.Je to větší ojeb než měnit spojku na 742?:)Teďkom to po mě někdo chtěl a fakt se mi do toho nechce.
-> sbf: pisal si ze google nic nenajde ale ak som to zle pochopil sorac 

castrol ... no ja sa nehadam o 232 (naco ten odkaz??) a medzicasom som pozrel aj katalog sachs a 232 je tam pre vsetky feldy
vhml... urcite? lebo napr. sachs 3082271240 ani google nenajde
-> sbf 09.10.13 10:05:25: sachsová 232 je z 1,6. 240 je z 1,3
Mimochodem přítlačák Sachs, přímo ve škodovce stojí asi 500Kč...
Mimochodem přítlačák Sachs, přímo ve škodovce stojí asi 500Kč...
poradi niekto ako je to s pritlacnym tanierom u 1.3 a 1.6?
funguje u 1.6 tanier z 1.3? vraj ten z 1.6 ma mat o nieco silnejsi pritlak, ale vsade kde pozeram na 1.3 a 1.6 ponukaju ten isty napr.
LuK 119 0109 10
sachs 3082271232
VALEO 802662
a nesposobi pouzitie toho slabsieho z 1.3 na 1.6 zaberanie spojky prilis pri vrchu (co sa snazim vyriesit vymenou spojky)?
funguje u 1.6 tanier z 1.3? vraj ten z 1.6 ma mat o nieco silnejsi pritlak, ale vsade kde pozeram na 1.3 a 1.6 ponukaju ten isty napr.
LuK 119 0109 10
sachs 3082271232
VALEO 802662
a nesposobi pouzitie toho slabsieho z 1.3 na 1.6 zaberanie spojky prilis pri vrchu (co sa snazim vyriesit vymenou spojky)?
-> Jarda: jo, protočí se to a nemáš kam pak zasunout poloos .. proto vždycky nechat alespoň jeden unašeč v převodovce nebo prostrčit třeba hadici ..
ja som menil tiez spojku, poloosy som ani sprevodovky nevyberal akurat svodicovej strany som vytiahol klb s naboja a druhu stranu som len povolil ,od prevodovky ho spustis nizsie aby si ju mohol vytiahnut a podlozis motor potom len rozpojit a opatrne polozis na zem a mozes vymienat spojku je lepsie mat pri sebe este jedneho kamarata pri davani prevodovky naspet hlavne nezabudni lamelu spojky dat do stredu
-> Jarda: at tak ci tak proste muze nastat prus... v tehle oblasti
-> Kuladmin: diferak se muze pootocit? ja jsem myslel, ze se muze jen vysypat, ale pootocit? kamos totiz ted daval prevodovku, nechtelo mu to jet, tak poradne zabral a rozvalil skrin

rozpojit dole ramena, poloosy ven, prevodovka ven, bacha na elektriku , bacha na cidlo polohy klikovky - urcite ho vyndej!! a to same bovdenu nahonu tachometru, prevodovku spodem ven a pak uz menis spojku na podlozenem motoru a pak zase vse zpet. pozor na gufera poloos co jsou v prevodovce a taky pozor at se ti nepootoci diferak neco tam strc misto poloos.
-> Mi-sho_preca: vyber prevodovku, aspon ja to tak vzdy robim
-> Mi-sho_preca: stači vybrať len prevodovku,ale aj tak budeš musieť motor spustiť trochu nižšie
No otázkou nieje či zvrchu alebo zo spodu, ale či to spraviť vybratím len prevodovky ako som nad tým teoreticky rozmýšlal alebo vybrať motora s prevodoukou.
-> Mi-sho_preca: vždy som ju menil zo spodu,myslim že vrchom to ani nepojde
čawte, potreboval by som poradiť pri výmene spojky, na felde som ešte spojku nemenil, avšak pri bežnom sledovaní motorového priestoru sa mi zdá ľahšie vybrať prevodovku a stade meniť spojku, len neviem či tento teoretický pohlad je správny.
-> Je to ľahšia varianta? či komlikovanejšia?
-> Je to ľahšia varianta? či komlikovanejšia?