skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Biely "sajrajt" na viecku expanzky...
-> minno 05.10.13 21:39:55: zase silná koncentrácia pri škoda motoroch taká výhra nie je , je celkom agresívna k tesneniam , hlavne ružová g12 , poznám pár ludí čo majú skoro čistú do -50 /merané refraktometrom/ , menej je niekedy viacej a -30 je asi ideál
-> Billislav: nemrzka do -30 je tak akurát, kľudne aj do viac, ja som dnes meral a mám do -40, jednak treba rátať s chybou merania (hustomere nie sú extra presné, je to len približne) a druhá vec je že -30 cez zimu kľudne môže byť :-)
Ak máš v chladiacej kvapaline mastné oká a kašu na viečku, tak je tam jednoznačne olej. Nepredpokladám že by ti čurklo oleja z fľaše nechtiac do chladiča pri nejakej inej práci, takže pravdepodobne sa jedná o netesnosť v motore. Ak vody nepribúda a olej nemizne, asi to len trochu slzí - kvapka, dve, za určitý čas. Posleduj dlhšie a uvidíš. Ak sa to bude opakovať, radšej zhodiť hlavu a pozrieť na to.
Ak máš v chladiacej kvapaline mastné oká a kašu na viečku, tak je tam jednoznačne olej. Nepredpokladám že by ti čurklo oleja z fľaše nechtiac do chladiča pri nejakej inej práci, takže pravdepodobne sa jedná o netesnosť v motore. Ak vody nepribúda a olej nemizne, asi to len trochu slzí - kvapka, dve, za určitý čas. Posleduj dlhšie a uvidíš. Ak sa to bude opakovať, radšej zhodiť hlavu a pozrieť na to.
-> Billislav 05.10.13 20:05:03: slahacku robi kazda felda , 1,6ky aj riadnu šlahačku ked je plné odvetrávanie a jazdí to
:-) No budem to sledovat,mozno sa to nebude zhorsovat,lebo to by mi teda stres zvysilo,nechce sa mi to robit...Na druhej Felde zasa mavam takyto biely slahackovy nanos na vicku od oleja,vzdy jesen zima,uz pat rokov,a nic sa nedeje,auto jazdi bez problemov...
zase nestresujte , ide zima no
treba sledovat chladiacu aj olej a jazdit , sem tam to aj poriadne zohriat ako sa patrí
treba sledovat chladiacu aj olej a jazdit , sem tam to aj poriadne zohriat ako sa patrí
No super,uz len takuto "zabavku" som potreboval,tesnenie pod hlavou,fuuuu... ;-(
tak to ti jde olej do vody. Asi špatný těsnění pod hlavou
Zdravim,dneska som objavil na Felde (MPi,´01,86000km) na viecku expanzky chladiacej kvapaliny (udreli tu fajne mrazy v noci,tak som meral koncentraciu,sa mi vidi moc vysoka,cez -30,to asi tiez nie je velmi dobre) taky biely bordel,ako slahacka,nebolo toho sice vela,a ako keby na hladine plavali take mastne oka,mam si z toho robit tazku hlavu? Na druhej felde co mam som to nikdy nevidel...Inak viecko od oleja je uplne ciste,motor ide a startuje bez problemov,ani ziadne podozryve farby dymu z vyfuku,a hladina nemrznucej v ezpanzke je taka ista ako ked som pozeral pred par tyzdnami...Dakujem za rady...