skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Motor nechce naskočiť
prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 05.10.2013 do 06.10.2013, založil/a Jawák - zrušená registrace
-> Jawák: Ked ani diagnostika nic,tak skusit to roztiahnut ak rozvody su v dobrom stave nech cerpadlo ma otacky...
Tak v utorok pride kamarat s diagnostikov,ked nič nevypiše tak potom už neviem čim to bude

-> saskyn2: to som už skušal
Povolit trubky na vstřikách a zatočit startérem, až z toho bude stříkat nafta tak je to teprve dobře odvzdušněné
Ešte ma napadlo - s hydroštelov ma byť vytlačeny všetok olej alebo tam môže trochu ostať? Môže byť chyba aj v tom?
-> Eidy: jj,to som už kontroloval
-> Jawák: A čerpadlo dává ve správný okamžik?
-> suri: nafta tam ide,zavzdušnene by to už nemalo byť
-> peter l: jj,ale naskoči iba ked nastriekam sprej do sania,inač nie.
A teraz som si všimol že pri štartovani sa rozsvieti kontrolka ručnej brzdy a ABS,hoci ručna je povolena.A dym zo sania zapričinilo zle nasadene tesnenie medzi vyfukom a turbom.Asi zavolam kamarata nech mi to napoji na diagnostiku
-> peter l: jj,ale naskoči iba ked nastriekam sprej do sania,inač nie.
A teraz som si všimol že pri štartovani sa rozsvieti kontrolka ručnej brzdy a ABS,hoci ručna je povolena.A dym zo sania zapričinilo zle nasadene tesnenie medzi vyfukom a turbom.Asi zavolam kamarata nech mi to napoji na diagnostiku
-> Jawák: Jak? ked nastartujes na chvilocku naskoci a hned aj zdochne vsak?? vyzera to na imobilizer-dat na vag a prisposobit,ja som to mal na motore 1Z...ale nemusi to byt to ale este co som mal ja zli kontakt(zaoxidovany) na tom velkom konektore co ide do cerpadla neviem teraz ake mas ty ale ak AFN tak asi 8 pinovy,ak hovoris ze rozvody vse OK.
-> Jawák - zrušená registrace 05.10.13 13:53:28: pokiaľ to na štartovací sprej beží normálne tak ti tam nejde nafta , kludne len zavzdušnené
Viem že som na škodovackych stránkach,ale nikde mi nevedia poradiť,alebo nechcu.Ide o španiela,Toledo 1l 1,9TDi,kod motora AFN.Menil som tesnenie pod hlavou,hlavu som dal zrovnať,vymeniť semeringi a skontrolovať ventily. Po poskladani motora ho nemôžem natočiť.Ani nema snahu chytiť.Rozvody su ok,čerpadlo pretlači naftu cez vstreky.Po nastriekani štartovacieho spreja do sania motor chyti,ale hned zdochne.Zozadu od motora (okolo vyfukoveho potrubia,turba) ide dym.Všetko som skontroloval,no nemôžem prisť na chybu.Dal som mu aj naftu priamo z bandasky ale nepomohlo.Už neviem čo s tym...