skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
octavia tdi nedává naftu
jedinej zádrhel byl v tomhle přípravku, kterej jsem si taky půjčil. ale je to obyčejná M6, takže šroub jde nahradit imbusákem
tak to teklo pouze vrchní víko(zatím).škodovka nedodává žádné těsnění, takže Auto Kelly sada Bosch. od kluků ze škodovky jsem si vytisknul i návod na přetěsnění celé hlavy čerpadla a neměl by to být takovej problém..
-> palinator: Nene, tohle je ovládání dávky od pedálu. Neboli elektrický plynový pedál.
-> George88: Počítám, že pod tím bude O kroužek a konektor (??). Mám tady sadu těsnění na čerpadlo na 5 válec a tvarový těsnění jsou jen 2. Pod vrchní víčko a pod hlavu. Zbytek jsou měděný kroužky a asi 3 O kroužky. Normálně to rozeber a uvidíš. Do servisu to můžeš odvézt vždycky.
Pak sem hoď fotky.

-> George88: Počítám, že pod tím bude O kroužek a konektor (??). Mám tady sadu těsnění na čerpadlo na 5 válec a tvarový těsnění jsou jen 2. Pod vrchní víčko a pod hlavu. Zbytek jsou měděný kroužky a asi 3 O kroužky. Normálně to rozeber a uvidíš. Do servisu to můžeš odvézt vždycky.

-> George88:
Myslíš to horní víčko, pod kterým je přestavovač dávky?
Myslíš to horní víčko, pod kterým je přestavovač dávky?
-> George88: Nojo, ale oni ti na to musej dat zaruku a tu ti daj jen pokud to udelaj dobre. Jak rikam, vim ze praci odvadej dobre...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tam mi právě po telefonu řekli těch 10tis.. :/ Po očištění a pořádném podívání je to nakonec snad to horní víčko,který jde přetěsnit v pohodě a jeho demontáží se (snad) nic nerozšteluje..
-> George88: Hele nevim, ale v Buranově mam ověřenej servis: www.autozm.cz/
Jsou šikovný a nepřišli mi drahý...
Jsou šikovný a nepřišli mi drahý...
zeptám se tady, ať nezakládám nové téma. teče mi nafta z pod zakroužkovaného místa. co na mě "vypadne" když povolím ty 4 šroubky? a je tam nějaká gumička, nebo to mám máznout silikonem na motory? v renomované opravně Bosch mi řekli čerpadlo ven a komplet přetěsnění, přefutrování atd cca 10tkč. není to žádná leštěnka, takže tak velká investice je pro auto v podstatě likvidační..
tak sem to čerpadlo vytáhnul ven, vše čisté... ponořil sem ho do kýblu s naftou a zkusil pumpovat. No a ono ejhle ono to jde. jen mi teda není jasné co se kde odehrává že to v nádrži nefunguje jak má. kdyby to mělo byt tim že v tom kýblu to bylo ponořené uplně pod hladinou? ale v nádrži to není vždy celé pod hladinou...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: tak nějak. čerpá to z leva doprava a pak už si to jen saje myslím
no tak na vratku sem to opravdu nenapojil... :) No myslel sem i na nejakou srandu s imobilizérem, že by mi to nechtělo pustit, ale to mi zase nehlásí jednotka nic... tak imobilizér to asi nijak neovlivní. No myslim si že to čerpadlo předohrab nemá... zkusim to teda vyrvat ven a podivat se na to v jakém je stavu to sítko... Sem prva myslel jestli tam náhodou není ještě nejaký ventil bo něco tak... každopádně zatím děkuju za radu, no a kdyb ještě někoho něco napadlo rád si poslechu i další názora, rady a zkušenosti :)
-> Milan 136: Neni to jak u A6 ctyrkoly, ze to cerpadlo jen honi naftu z nadrze do nadrze?
-> Milan 136: A předohrab ne?
Ctyrkolka ma cerpadlo. Ale pokud nejde nasat tak bude ucpany sitko
Debilni dotaz, ale nenapojils to na vratku, ze ne? :-)
To by nemělo mít podávací čerpadlo ne? Nemáš tam dodělávanou nějakou imobilizaci, co zavře naftu a pustí jí až po odblokování?
zdravím všechny. Chtěl bych se vás zeptat na naftu v octavii tdi. Je to 1,9tdi 66kw 4x4 rok 2001. Jde o to že mi nedává naftu. Před filtr sem si napojil pumpičku a nemůžu napumpovat naftu... V nádrži samozdřejmě mám :) Jde o to že když vrazím hadičku přímo do nádrže, tak napumpuju, ale jakmile to napojim na potrubí tak nic... Co tak asi může být za problém s čerpadlem v nádrži?