skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
pionýr jak zprovoznit
prohledat
24 příspěvků (zobrazeno 1 až 24) od 27.09.2013 do 15.10.2013, založil/a škoda caddy
Já ho generálkoval minulý rok.Nic na tom není,ale kdybysis přeci jen nevěděl rady.Existují ruzné návody: www.jawa-50.cz/clanek/nav
od-na-puleni-motoru.html a www.jawa-50.cz/clanek/nav
od-na-slozeni-skladani-gen
eralku-motoru.html
-> škoda caddy: pionierovy motor som generalkoval v 14 rokoch ... fakt je to maximalne jednoduche 

-> škoda caddy: Přesně jak říká kastrol není na tom vůbec nic těžkého a internet je plný postupů a fotek

-> škoda caddy: na tom niejen nic tazke
-> Kocvin: nojo, jenže já to nikdy nedělal a ani neumím
-> castrol: taky si říkám, jen nevím jestli do něj jít :D
-> škoda caddy: Radši bych si ho zgenerálkoval sám ;)
-> škoda caddy: ze ho pekne zgeneralkoval 

-> Kocvin: ano je
co říkáte na tento motor?
auto.bazos.cz/inzerat/... /PRODAM-MOTOR-JAWA-PIONYR. php
co říkáte na tento motor?
auto.bazos.cz/inzerat/... /PRODAM-MOTOR-JAWA-PIONYR. php
-> Kocvin: jj
-> škoda caddy: v tom případě je to dvacítka
-> Martin NM: ten muj má plechy ale jo to rok 70 a víčko šroubovací nemá :D
Je tady celkem dost fechtlařu 

-> škoda caddy: toto je ten pionier p ktorom hovorím: www.pajka.info/moje-motoc
ykly-jawa-50-05-pionyr-mod
ry-1962.php
-> škoda caddy: dvojfarebné (červeno-oranžové) sa dávali len na typ 05 1962. Mal by si mať revmaplechy a nádrž zo závitom 

tááák dnes úspěšně zprovozněn, akorát nádrž byla vyrezlá tak provizorně nádrž z pet lahle :D jen mám dotaz: zadní světlo je dvoubarevné červeno oranžové dosud jsem na na žádném pionýru neviděl, co je to zač? všude jsou jen červené.
Díky za rady
Díky za rady
Joo pionýr.... na tom jsem dělal odtrh na kladívku za jízdy :D :D
Nejspíš nová gufera,ložiska.Vyčistit karbec a nádrž.Novou svíčku,a skontrolovat jestli dává jiskru,popřípadě seřídit zapalování..
-> škoda caddy: náš stál 10 let a gufera v motoru byly na sračku.
Po 15 letech jsem zprovozňoval babettu a stačilo taky zkontrolovat/vyměnit svíčku, vyplachoval jsem nádrž, čerstvej benzín a pak zkoušet, zkoušet a zkoušet.. A když to nejde, tak znova 

vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku
Tak asi svíčku, benzín a nevim co tam ještě může bejt. Něco podobnýho jsme měli doma a rozjet to trvalo asi měsíc

Tak asi svíčku, benzín a nevim co tam ještě může bejt. Něco podobnýho jsme měli doma a rozjet to trvalo asi měsíc

-> škoda caddy: :-D taky jsem "koupil" pionýra co 15 let nejel... :-D nutno kompletně rozebrat :-D
ale jinak by mohlo stačit vypustit karbec vyčistit, případně plovák jesi není děravej, trysky protáhnout stéblem trávy, vypínač nakontaktolovat, novou svíčku, seřídit kladívko, aby kabely fachaly, no a nádrž bude asi rezavá takže benál dodat od jinud... po tehlech ukonech by moh chytit na první našlápnutí :)
ale jinak by mohlo stačit vypustit karbec vyčistit, případně plovák jesi není děravej, trysky protáhnout stéblem trávy, vypínač nakontaktolovat, novou svíčku, seřídit kladívko, aby kabely fachaly, no a nádrž bude asi rezavá takže benál dodat od jinud... po tehlech ukonech by moh chytit na první našlápnutí :)
Zkusit jestli háže jiskru nalít čerstvý benzín a jazda..
Koupil jsem pionýra cca 15 let nejel, co je vše udělat aby byl opět funkční? :D díky