skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Motor z Favorita ve škodě 120 - Olejová měrka
-> BooCheer: To množství je pro 135-136 motor vzadu, hliníková vana na 19 šroubů 4l max.
jasný. díky moc hoši :) udělám to jak píšete
-> BooCheer: Tak si tam hlavně dej telefon a vanu, který k sobě patří. Pokud tam dáš tohle příslušenství, tak tam dej olej podle návodu pro 136.
-> BooCheer: navod ti napisali, a oleja tam ide rovnako kedze je to rovnaky motor cize 4L, jedno aku tam mas vanu, len knej treba spravy saci kos
To by šlo... Jenže asi to bude krapet jinačí to množství oleje,já tam totiž mám hliníkovou olejovou vanu jako měly škodovky. Zdá se mi už od pohledu že toho oleje tam bude muset byt víc ale nevim,jen pohledově mi ta vana připadá o hodně objemnější
-> BooCheer: Sice na fábii, ale můžeš to udělat stejně. Nalejt 3 litry oleje, nastartovat, 3 minuty počkat, tam kde je hladina udělat spodní rysku. Dolejt další litr a udělat horní rysku.
Zdravím vás,mám zase dotaz. Škodovkáři,kteří máte ve své stodváce motor z favorita,jak jste vyřešili olejovou měrku? oproti 120l má jiné umístní a je udělaná tak,aby ukazovala množství oleje při tom favoritáckém sklonu motoru. Máte nějaké rozměry kdybych si chtěl vyrobit novou měrku? vím že většina lidí to neřeší naleje tam předepsané množství oleje a místo měrky tam dá špunt. Ale pro klid v mojí duši bych spíše chtěl aby se táto měrka dala spolehlivě použít. Díky moc za případné rady