skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
oprava brzd,kolísá volnoběh Š 120
ked cachrovali s rozdelovacom nevypadol majstrom z ciapky uhlik?
Ono sa to stáva pomerne často...aj mne vypadla a voľnobeh to jakžtakž držalo...
-> tami: Stane se... to ti to pořád drželo volnoběh, i když byla úplně vypadlá? Mě ta svině vypadla po druhém kole sprintu na pohofestu a docela mě to vylekalo, že jsem motoru ublížil... naštěstí po demontáži filtrboxu seděla poslušně mezi větvema sání a žádné drama se nekonalo 

Tak to byla jedna vypadlá záslepka na trysce volnoběhu,není mě jasné jak k tomu mohlo dojít.
-> tami: Jestli máš kousíček jiný hadice, tak ho tam dej, a ucpy to šroubem nebo nějakou kulatinou.
-> tami: Zaslepit čímkoliv, třeba prstem, nebo kouskem izolačky... V čem přesně je problém zjistíš až když to vyměníš, ale pokud při sešlápnutí pedálu od něj uslyšíš syčení, tak to bude spíš v posilovači.
Odpojím hadici k posilovači,vstup zaslepím (čím nejlépe?),a pokud bude vonoběh O.K.,je chyba v něm nebo hadici k posilovači?
No, či sa nestalo to, že pri odvzdušňovaní bŕzd sa porušil posiľňovač....a tadiaľ teraz prisáva vzduch...n avylúčenie zakéhoto problému odpoj podtlakovú hadicu od sacieho potrubia adieru v saní zapchaj...
-> tami: Stroboskopem maximálně zkontroluješ průběh regulace, na nastavení ho vůbec nepotřebuješ... S vytahaným rozvodem to jednak pálí trochu jak chce (klidně ti může lítat předstih v rozmezí 10° i víc) a jednak máš zpožděnou vačku proti klice a tudíž klesá výkon (pokud si to z doby kdy jsem to zkoumal dobře pamatuju, tak tím zpožděním posouváš maximální krouťák a výkon do nižších otáček, takže motor zmrtví hlavně nahoře).
doprava stroboskop je dobrá věc ale klasický zapalování jde i bez něj , volnej rozvodák prý nemá vliv na přesnost ale podle mých zkušeností se po výměně o dost zvihne výkon
Jak se ubírá předstih,otočením doleva?Má cenu ho nastavovat podle stroboskopu,když je volný rozvoďák?
ještě bych skusil těsnost hadice k posilovači když je někde netěsnost tak taky blbne volnoběh
-> tami: tak vrať předstih podle Urbiho a bude pokoj.
Odpojovač cvaká,ty otáčky kolísají na volnoběh 600-800,a při ubrání plynu jdou velice pomalu dolů.Odtrh kolega neměnil,jen předstih,prý aby to bylo živější,já v tom nějaký rozdíl před a po nevidím.Rozdělovač je zrepasovaný od Urbiho,který to také nastavil,je pravda,že jsou to pomalu 2 roky.
seřidit odtrh a volnoběh na karburátoru a cvká ti odpojovač když zapneš zapalování ?
Zdarec,vyměnil jsem na Š 120 přední brzdové hadičky,zadní obložení ,brzdový váleček,lanovody ručky,kolega zvětšil předstih a najednou mě začali kolísat volnoběžné otáčky.Před opravou držela volnoběh parádně 800 a ani se nehla,teď kolísá v rozmezí 100-200 ot,kde by mohla být zrada?Díky za podměty.