skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Uprava startera favorit do 742
dakujem vsetkym za rady, asi zozeniem nejaky reduktorovy a budem mat pokoj
-> Skoda110l:
skoda-virt.cz/cz/.../4392 -starter-favorit-skoda-120 -rozdiely
Otázka je, aký veniec zotrvačníka máš na tom favo 136 motore?
Inak povedal by som, že favo štartér takmer určite nejde prestavať na 100-120 štartér, a to z dôvodu, že pastorky sa nelíšia len počtom zubov, ale Favo pastorok má aj užší vnútorný priemer, čiže ho na rotor štartéra 100-120 nenasadíš a teda aj opačne, pastorok 100-120 nepasuje na favo štartér. Jedine by šlo použiť pastorok z 0,8 kW štartéra z posledných ročníkov zadomotorových škodoviek a ten dať do favo štartéra.
skoda-virt.cz/cz/.../4392 -starter-favorit-skoda-120 -rozdiely
Otázka je, aký veniec zotrvačníka máš na tom favo 136 motore?
Inak povedal by som, že favo štartér takmer určite nejde prestavať na 100-120 štartér, a to z dôvodu, že pastorky sa nelíšia len počtom zubov, ale Favo pastorok má aj užší vnútorný priemer, čiže ho na rotor štartéra 100-120 nenasadíš a teda aj opačne, pastorok 100-120 nepasuje na favo štartér. Jedine by šlo použiť pastorok z 0,8 kW štartéra z posledných ročníkov zadomotorových škodoviek a ten dať do favo štartéra.
ja mam tento typ dopice.sk/6LR
Ja s favoritovým štartérom nemám skúsenosti,ale aj ja by som odporúčal reduktorový z feldy.Tu je to už rozpísaný ako to pôjde:
skoda-virt.cz/cz/.../2952 -starter-z-feldy-do-skodov ky
Alebo je aj druhá možnosť s reduktorovým štartérom a to také že by sa muselo ofrézovať z výka a zväčšiť diery na jednu stranu tak aby sa to posunulo smerom von od zotrvačníka aby to trafilo medzi zuby.A v tom prípade by sa nemuselo kúpiť ani víko ani pastorek a mohlo by ostať felíciový zotrvačník.Samozrejme ak sa jedná o favo-felda motor.Aj táto varianta sa nachádzá na virte niekde medzi článkami.
Bohužial ohladom favoritového štartéra neviem poradiť.
skoda-virt.cz/cz/.../2952 -starter-z-feldy-do-skodov ky
Alebo je aj druhá možnosť s reduktorovým štartérom a to také že by sa muselo ofrézovať z výka a zväčšiť diery na jednu stranu tak aby sa to posunulo smerom von od zotrvačníka aby to trafilo medzi zuby.A v tom prípade by sa nemuselo kúpiť ani víko ani pastorek a mohlo by ostať felíciový zotrvačník.Samozrejme ak sa jedná o favo-felda motor.Aj táto varianta sa nachádzá na virte niekde medzi článkami.
Bohužial ohladom favoritového štartéra neviem poradiť.
-> Nwkt: no ja som ho len tak skušal napasovat a nevidalo ..teraz to už mam cez veko a pastorok od www.evv.cz/ 

-> LUKAS: mohol si dat s feldy 1kw s reduktorom a z čiech objednat veko+pastorok a mal by si po starostiach 

-> LUKAS: Tak feldovej do 742 jde, ale mlátí o víko akorát
-> Skoda110l: www.google.sk/search?q=%C
5%A1ta... toto je nova typa...ten stary ma sice 0,8KW ale neviem ty povedat či sa da dako upravit jedine že by sa ty podarilo vymenit veko za 742 ..neviem neriešil som to...
Je to ten starsi typ, vzhladovo je uplne rovnaky, akurat je mensia ta cievka na boku.
-> Nwkt: nechcem moc mudrovat ale ked nezameni veko tak ho tam ani nezaloži 

aky maš typ novši či starši ? toho fačkoveho štartra ?
Pastorek a víko. Jinak to víko asi neni nutný, ale bude blbě nakloněnej pak
Zdravim, potreboval by som poradit ohladom zameny startera z favorita 135, do skody 100, z motorom favo 136. Povodny starter od zaciatku nevladal, a asi pred tyzdnom prestal tocit uplne. Tak som zohnal pouzity starter z favorita ako nahradu. Co vsetko musim vymenit (okrem pastorku) aby tam pasoval? Ma takato uprava vobec vyznam?