skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
odvzdušnění palivové soustavy octavia
-> joska87: Pokud ti nepadá nafta tak balónek netřeba
Tak jsem to udelal jak jsi mi radil a motor po chvili naskocil, takze uz vim jak odvzdušnit u octavie naftu :-). Jinac jen tak bokem jsem koukal u volva co ma kamos na opravu tak tam na to mysleli a je tam pumpička, takovej balonek, tak si ho asi koupim a priste si jen napumpuju a je to :-) Díky moc za radu 

-> Nwkt 03.08.13 12:41:55: na PD moc vstreky nepovolí ,, PD sa odvzdušní samo , pár krát stačí zapnúť klúč
Je to na rotačku, u PD je to jinak myslim
-> joska87: To je návod od reeshi z dieselpoweru
Aha ja jsem povolil všechny vstřiky soucasne a startoval akorát je mi divny ze ze všech vstriku uz nejaka nafta jde ale motor ani neskytne přitom všechno jsem xkrát zkontroloval.No po obede zkusim timto zpusobem a uvidim. Díky za radu
Startování motoru. Nějaké palivo odteklo z palivového systému a tak ho budete potřebovat dostat ke vstřikovačům. Nekonečné startování motoru by nebylo právě dobré. Lehce povolte matku u vstřiku číslo 3 (zhruba o půl otáčky) a dejte okolo něj hadr. Zastartujte několik sekund a odstraňte hadr. Přesvědčte se, že je hadr mokrý od paliva. Jestliže ne, startujte ještě chvíli. Zašroubujte matici zpět a utáhněte. Opakujte tento proces se vstřikovačem číslo 2.
Nyní nastartujte motor. Nemělo by to trvat příliš dlouho, než naskočí. Bude se klepat a bude mít chvíli nepravidelný chod, dokud se palivo nedostane do dalších dvou vstřikovačů. Setrvejte chvilku, aby se vše usadilo a zkontrolujte motorový prostor. Přesvědčte se, že nikde nestříká nějaké palivo a udělejte konečnou kontrolu, jestli jste něco nezapomněli nebo jestli jste vše přišroubovali správně.
Nyní nastartujte motor. Nemělo by to trvat příliš dlouho, než naskočí. Bude se klepat a bude mít chvíli nepravidelný chod, dokud se palivo nedostane do dalších dvou vstřikovačů. Setrvejte chvilku, aby se vše usadilo a zkontrolujte motorový prostor. Přesvědčte se, že nikde nestříká nějaké palivo a udělejte konečnou kontrolu, jestli jste něco nezapomněli nebo jestli jste vše přišroubovali správně.
Ahoj lidi mohl by jste mi někdo poradit jak nejlépe odvzdušnit palivovou soustavu na octavii 1,9 tdi?Mel jsem rozdělany cerpadlo tak jsem dolil naftu do palivového filtru povolil jsem vstřiky, startoval a cekal az potece ze všech vstriku nafta, pak jsem to dotahl ale auto ani neskytne. V te pruhledne hadicce (asi zpátečka z cerpadla do filtru?) je trosku nafty ale jsou tam vzduchove bublinky..díky