skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
rok výroby motoru š 120
prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 31.07.2013 do 03.08.2013, založil/a Václav Kršek
-> stepan 03.08.13 00:34:02: hm, lenze prestavba kasne bola normalne povolena, tak ako kamarat mal garde na papieroch povodne s100 .. k tomu dotycny nemusel byt nutne prislusnik ..
-> stepan: aj bez kamaratov ..
-> afro100 03.08.13 00:32:08: Moje auto je stovka s karosérií 105, taky legálně. Majitel byl příslušník VB.
-> Václav Kršek 01.08.13 00:02:13: kedysi sa do stovky zapisat 110L motor dal. Legalne. Moje auto to tak ma(malo).
-> Václav Kršek 01.08.13 09:11:43: Dřív šlo přepsat všechno, když si měl kamarády na správných místech.
No já vim že dneska můžeš měnit motor ale musíš zachovat stejný typ, takže třeba do 105tky nemůžeš dát motor ze 120cy a podobně, ale nevim jak to bylo dříve, tahle přestavba motoru proběhla odhadem tak před 20 lety :D auto je bohužel odhlášené a vyřazený TP nemám tak nevim jestli to tam bylo napsané :)
mal by ist ved je to v jednej modelovej rade a tam si motory teoreticky mozes vymienat
je možný že to je číslo z nějaké 110, ale moje kilo je typ Š 100 a podle štítku v motorovém prostoru bylo původní číslo motoru úplně jiné...tak nevim jestli dříve bylo legální zapsat 110tkovej motor do 100vky :D
-> Václav Kršek 31.07.13 23:44:36: Ale číselná řada jela dokola, takže je možný, že je to na novějšim motoru naražený celý číslo z tý 110.
no, právěže hlava je se znakem modré barvy což by odpovídalo 110 L, a číšlo za lomítkem je 5, což by taky odpovídalo 110 L, ale tyhle motory se nikdy nedělaly s plnoprůtokovým filtrem, navíc je docela viditelné že ta 5tka za lomítkem bude zřejmě přeražená :) nebo je taky možné že se použilo úplně nového bloku a číslo se vyrazilo náhodné, ale to už by tam spíše vyrazili číslo původního motoru :D
Ok díky moc, takže mi to vychází na konec roku 1983 kdy už se tuším dělaly plnoprůtokové čističe oleje :)
-> Václav Kršek: podla čisla čo si dal je to seria 29, takže rok 1983. Síce hlava može byt menená ale nemusi ale pod znakom u teba pod žltým je rok výroby hlavy napr.80
-> Václav Kršek: Je to v katalogu náhradních dílů, ale já mám jen starší vydání než je ten motor, takže nepomůžu.
Zdravím, protože jsem to nikde nenašel, chtěl bych se zeptat. Existují někde informace, podle kterých by se podle čísla motoru dal vyhledat rok výroby? Mám ve stovce motor sestavený do bloku nějaké nejspíše 120cy, má to plnoprůtokový filtr oleje a číslo je 892639, kryt rozvodu zatím sundávat nebudu tak kdyby jste někdo věděl nebo to mohl porovnat se svojí 120cou byl bych vděčný :D díky :)