skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zajíždět, nebo snad radši ani moc ne?
prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 30.07.2013 do 16.09.2013, založil/a Olgoj Chorchoj
čiže pri zabiehaní 2Mth ? tzn 96 min na 2000ot/min ?
-> Tomaso435: No německá Prvovýroba Kolbenschmidt, nic lepší jsem nesehnal...
-> Fabi: original kroužky?
Zdravím, přidám se do diskuze, vyměnil jsem pístní kroužky na Favoritu, zatím jsem najel asi 70km v klidném tempu, ale motor mi kouří, je možný že tam jde třeba hodně benzínu nebo je špatný předstih ?
-> afro100:
To zas ne, ale po 50 km už nožka cejtí, že je něco jinak..

-> Jozka: zo zadnych brzd ne ? :D
-> Olgoj Chorchoj:
Já jsem si zas dal ke karbu vratnou pružinu jak kráva.. 

děkuji za odpovědi, taky to tak vidim. Aby mě to nelákalo, nasadil jsem pro první krůčky restriktor BS 34-24:-)
Až tak ostrej motor nemám, LS hlava snížená minimálně, 280/280.. pokyn se zahřátím na volnoběh jsem dostal stejnej - a k tomu nějakej Q8 extra olej na zajetí a zhruba po 500 - 600 km se ostavit na skouknutí - doseřízení. Se zatěžováním taky tak nějak - z kopce i přes 5000 ot (a s tím, že zkraje potáhne víc odspoda a posléze naopak..)
-> Olgoj Chorchoj: Zajíždět se téměř nemusí, ale pár hodin jízdy zlehka kdy motor klidně točíš dost, ale neměl by být v maximální zátěži mu neuškodí. A na poprvé jen zahřát na volnoběch s lehkýma protočeníma a za provozní teploty vše zkontrolovat na stojícím motoře, případně seřídit ventily hned ze tepla. Nechat zchládnout a pak už tomu tereticky můžeš nakládat, spíše bych dodržel nějaké častější přestávky v jízdě. Po najetí 300km bez problémů už to můžeš vystavit klidně závodnímu režimu, ten by to zvládlo zřejmě hned i po prvním nakopnutí, ale pro jistotu prostě první km zlehka a postupně přidávat, vytáčet to můžeš hned, ale né pod plným plynem do kopce, prostě lehká zátěž.
-> m8rinek:
To může být asi dost různý, když to není bagr..

-> Vrba: Jak je definovaná motohodina?
-> Olgoj Chorchoj: dvě motohodiny
-> Olgoj Chorchoj: 400-600 km ?
Vzhledem k tomu, že je první start nachystanej na HG tak bych řekl, že od soboty odpo...
nově postavený motor 120 (písty, vložky, přebroušená klika), vačka 300/300, teoretická komprese 11:1, plánovaná životnost < 10000km :-D ...co poradíte experti, odkdy můžu začít vyhánět pavouky? Díky