Dotaz na příznaky

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 23.07.2013 do 23.07.2013, založil/a Jabberwocky
řadit dle data
22:19:06
23.07.2013
Jarda - zrušená registrace
-> Jabberwocky: to dela klinak, bud je problem pouze v nem (spatne napnuti nebo stav) nebo je pridrene lozisko na pumpe nebo v altiku a proto to prosmekava...

sundat klinak a zkusit zatocit altikem i pumpou

p.s. mazani klinaku mydlem se mi neosvedcilo4
19:10:58
23.07.2013
srdcar 120L
Ještě mě taky napadlo, že by to mohlo dělat ložisko v klikovce, ale to spíš pískne při vyšláplé spojce než při přidání plynu bez sešlápnutí spojky. Pouze úvaha.
19:03:27
23.07.2013
srdcar 120L
-> Jabberwocky: Některé druhy klíňáků po čase pískaly, stačilo je namazat obyčejným mýdlem a byl klid, to ať zkusí nejdřív. Zubaté klíňáky to nedělaly. Ještě by to mohla dělat ložiska v alternátoru. Ať sundá řemen, nastartuje a uvidí, jestli je to zticha nebo ne. Ať taky zkusí rukou zatočit volným alternátorem, budou nejspíš volná ložiska-vyběhaná-a může být, že rotor alternátoru při napnutém řemenu trochu škrtá o stator. Stejně může vyzkoušet i vodní pumpu. 5
17:40:47
23.07.2013
Jabberwocky
Děkuju, vyřídím mu to.
12:13:53
23.07.2013
Pavel P..
klíňák, netěsnost někde kolem sání, suchý gufero na klice... ložisko by nepískalo.
12:05:38
23.07.2013
Jabberwocky
Mám známého škodovkáře v Rakousku a ten se na mě obrátil s následujícími příznaky svého vozu. Vzhledem k tomu, že nejsem právě technik, prosím o nápady, co by to mohlo být. Mne napadlo něco na klínovém řemenu - buď sám řemen, nebo pumpa či altík. Nějaké jiné nápady?

"Mám teď nějaký problém se svou sto dvacítkou. Když přidám plyn, slyším jasný, pískavý zvuk zezadu. Jinak je všechno normální. Hannes, náš expert na škodovky, říká, že by to mohlo být ložisko vodní pumpy. Já nevím, jinak žádné další příznaky nejsou. Mohlo by to být od karburátoru? Že by přisával vzduch pod víkem? Zní to skoro jako ptačí švitoření, ale neobjevuje se to vždycky a nepřišel jsem na pravidlo, podle kterého by se to objevovalo. Nevíš, čím by to mohlo být?"
Extreme Tyres