skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozdělovač Bmm - použití pro karb. motory?
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 30.06.2013 do 07.07.2013, založil/a Euroandj86
-> Euroandj86: z klikovky, otáčky i polohu umí snímat jeden snímač...
Musíš dát něco na klikovku.
-> m8rinek: Pořád tomu nerozumím, signál otáček vezmu teda odkud?
-> Euroandj86: Jistě že snímáš otáčky, a to zároveň s polohou, tj. stačí dva pulzy na otáčku...
-> TooM-As: Ale to by šlo použít pouze za předpokladu v kombinaci se snímačem kliky, ne?
-> m8rinek: Podle mě nestačí, protože jednotka potřebuje signál z nějakého snímače otáček. U rozdělovače s hvězdicí si signál veme z impulsní cívky jako klasické ETZ zapalování.
dej tam 2 cívky (každá se 2ma vývody) a neřeš rozdělovač. v rozdělovači máš zbytečný ztráty.
-> Euroandj86: Pokud máš programovatelný zapalování a snímáš jen HU každéh páru válců tak ti BMM rozdělovač stačí...
-> Euroandj86: No jo, no. Rozdělovač BMM je ouplnej žebrák, připomíná základní vejbavu dnešních škodovek :-D
Snímač otáček je HLAVNĚ snímačem polohy klikového hřídele.
Snímač otáček je HLAVNĚ snímačem polohy klikového hřídele.
To už mám, mám laditelnou jednotku. On ten rozdělovač z BMM, teď zjištuju, nemá ani cívku...BMM totiž bere "jen" otáčky ze snímače otáček na setrvačníku..
Kuladmin: jj, je to vlastně jako BMM
Kuladmin: jj, je to vlastně jako BMM
A tim padem z toho vlastne udelas BMM.
Celé zapalování (kromě rozdělení jiskry ke svíčkám) bys musel mít udělané elektronicky.
Zdravím, koukal jsem na schéma rozdělovače Fa/Fe BMM a zjistil, že už nemá ke snímaní impulzů hvězdici jako karburátorové motory. Je i přesto možné použít tento rozdělovač k rozdělování jiskry pro karburátorové motory? Regulace předstihu by byla řízena samozřejmě elektronicky..
Díky za odpovědi!
Díky za odpovědi!