skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Úprava motoru 135
prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 26.06.2013 do 06.07.2013, založil/a Václav Kršek
-> Mildatuning: Hlava taky, ne? 136 má pokud vim větší sací kanály.
rozdilnost 135B a 136B: písty, vačka, řj, vstřik, škrtící klapka, sání, svíčky.
Nejak jo, ale zase tam je jina vacka
. Neres blbosti kup 50 bmm za 1200 se vsim se daji sehnat a dej to tam, tam si tu hlavu klidne mirne slizni. Pokud ti jde o legalnost, tak to preskladas do toho svyho bloku.
Ona 40 ma mensi klapku mensi prumery sacich kanalu, takze to nema smysl predelavat tak na pul.

Ona 40 ma mensi klapku mensi prumery sacich kanalu, takze to nema smysl predelavat tak na pul.
Aha, děkuji za odpověď, a kdyby se vyměnila ŘJ za ŘJ z 50 KW motoru tak by to fungovalo?
-> Václav Kršek: to se ví že neporadí, nemá knock senzor podle čeho si ten předstih případně stáhne ...
Řešení buď:
Mechanicky jednoduchý: Jedině osadit klasický mechanický rozdělovač, který bude ok a upravit mu předstih a jeho rozsah podtlakové a odstředivé regulace na tento určený motor..
Elektronicky pokročilý: Případně pokud je někdo kdo si vyčte epromku a upraví v nějakým programu rozsah předstihu, tak potom je to ok bez dalších zásahů.
Ale vše je jen na odzkoušení a odladění, nic víc.
Řešení buď:
Mechanicky jednoduchý: Jedině osadit klasický mechanický rozdělovač, který bude ok a upravit mu předstih a jeho rozsah podtlakové a odstředivé regulace na tento určený motor..
Elektronicky pokročilý: Případně pokud je někdo kdo si vyčte epromku a upraví v nějakým programu rozsah předstihu, tak potom je to ok bez dalších zásahů.
Ale vše je jen na odzkoušení a odladění, nic víc.
135 a 136 se liší hlavně pístama a řj to skousne, ale co motor. Mě někdo dal místo 50kW MPi jednotky 40kW a slušně to detonovalo

Zdravím, mám BMM felicii 40 kw, a mám v plánu osadit motor sníženou hlavou z fábie 1,4 , kterou mám doma. Chtěl bych se kompresí dostat na hodnotu motoru 136. Nevíte, jestli si elektrinika poradí ze změnou předstihu kůli vyšší kompresy? děkuji za odpověď