skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vana motoru Mb netěsnost
prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 02.06.2013 do 03.06.2013, založil/a franta100l
-> saskyn2 02.06.13 22:50:49: To je docela dobrej tuning MB vany - jednu takovou jsem našel na Flekoušovi - zesilovací příruba z 2 mm plechu, vložená zvenka pod šrouby..
Jestli si to pamatuju dobře tak 105 vana má výztuhu takže se do ní šroubyy nezamačkaj jako do tý z 1000mb-Š100. takže v rámci originality bych dal plechovou ze 105 do modelu 84, novější jsou jiné, nezaměnitelné.
Na MB pasuje Al vana z 1100MB, 110 a 120 do modelu 84. Vany 120L do modelu 79 jsou hluboké a tedy pro nízké MB nevhodné. Jinak lepší je dát příslušný sací koš a olejovou měrku k příslušnému koši, jak píše -> dragon_cb_cz: , ale není to nezbytně nutné - vany 1100MB, 110, a 120 od modelu 80 do modelu 84 jsou plusmínus stejně hluboké, liší se hlavně protišplouchacím plechem.
Ale klasiku plechovou vanu není složité utěsnit - stačí před montáží pořádně odmastit styčné plochy (a otřít zevnitř stěny bloku, aby na styčné plochy nestekl olej), těsnění z obou stran lehce, ale rovnoměrně potřít motorovým silikonem, přiložit na vanu, nasadit a osadit šrouby, a dotáhnout jen velmi lehounce, aby si vana a těsnění sedly a nechat přes noc odvětrat a ráno dotáhnout na předepsaný moment. Pak nemůže nic téci (pokud vana není děravá - což je jediná nevýhoda plechové vany - může proreznout
)
Ale klasiku plechovou vanu není složité utěsnit - stačí před montáží pořádně odmastit styčné plochy (a otřít zevnitř stěny bloku, aby na styčné plochy nestekl olej), těsnění z obou stran lehce, ale rovnoměrně potřít motorovým silikonem, přiložit na vanu, nasadit a osadit šrouby, a dotáhnout jen velmi lehounce, aby si vana a těsnění sedly a nechat přes noc odvětrat a ráno dotáhnout na předepsaný moment. Pak nemůže nic téci (pokud vana není děravá - což je jediná nevýhoda plechové vany - může proreznout

-> franta100l: Pokud bys měnil vanu, tak bacha - je dost možné, že budeš muset vyměnit i sací koš...
105 nemá hliníkovou. já to u 105 normálně to korkové těsnění přilepím k vaně chemoprenem a k bloku trochu lukoprénu a ani kapka
Ahoj lidi, chci se vás zeptat, jak řešíte netěsnost u vany motoru Škoda 100Mb ? Ještě jsem to ani nenastartoval a ono to dost teče. Dal jsem tam origo korkové těsnění a přidal trochu červeného silikonu. Přemýšlel jsem, že bych dal jinou vanu (tuším, že Š105 má už hliníkovou). Co si o tom myslíte? Poraďte. Díky F