skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
díly na go motoru 136
-> skoda ls 120: www.amd-autodily.cz/motor
/sada-vlozek-f-136.html
vie mi niekto poradit kde zozeniem-kupim diely na go motora 136-piesty, valce, kruzky- nikde to nemozem zohnat.

-> joska87: mozno by som ozelel jednu fungel novu kluku na favo motor... mam dve 

Jasně že by mi stačilo motor rozebrat, všechno zkontrolovat případně opravit ale nový je nový. To že bych za to koupil octavii v dieslu neřeším protože jednu už mám :-) tak můžu cpát prachy do tohodle 

Misakusx- díky moc za radu to mi snad pomůže.. od opravy čekám to že když už ho budu mít celej rozebranej tak se pokusím sehnat co nejvíc dílů nových protože na to budu mít spousty času.Do auta dám zatím jinej funkční motor.Vím že některé věci jsou zbytečný dávat nový( třeba ten blok, klikovku, vačku) a vím že to není dneska už sranda sehnat a když už tak za tučnou sumu, ale zas budu mít dobrej pocit. Jinak přípravky a nářadí si kdykoliv můžu zapůjčit od kamaráda (radego, uchylkoměr) kterej mi s tím rád i pomůže pač já nejsem zrovna zkušenej motorář ale jak říkám mám na to čas a aspoň se něco na tom naučím. Proto rozhazuju sítě a jsem rád za každou cenou radu kde něco sehnat.
Tak to nemohu sloužit, mám ve sklepě 3, v autech další dva, závity (až na jeden zlomený šroub od krytky benzinové pumpy) jsou v pořádku a dotykové plochy rovné, podotýkám, že jsem je nevybíral, ale tak nějak se ke mně v průběhu let dostaly. Samosebou uznávám, že na Slovensku je menší výběr, ta ta situace může vypadat jinak, ale nidky jsem necítil nedosattek dílů na motor tady v Čechách. S tím přístupem "koupit do zálohy" se může člověk velmi rychle zruinovat - vezmi si - blok za 5000, klikovka origo za 7000 (běžná prodejní cena), hlava 4000 (dovoz) ... nebudu to tu rozvádět, ale za tu generálku motoru už si člověk může koupit Octavii v dieslu. Chce to dělat s velkým rozmyslem a zrovna blok si člověk na vrakovišti může nakrásně přeměřit a zkontrolovat.
-> MisakusX: staré favo bloky zvyknú býť krivé, prípadne už KO závity a podobne. Mať možnosť zohnať nový blok, tak idem do toho bez váhania. Teraz mi ho už netreba, ale do zálohy.
Blok jsem před půl rokem kupoval přes aukci za 900, jen další příklad, jak z tebe můžou kamarádi a podnikavci vycucat posední groš. Co je na novém bloku, co starý nemá? Mnohem spíš potřebuješ přípravky a další nářadí na to, aby se ti to všechno podařilo dát správně dohromady.
No, můžeš shánět, čekat, doufat, shánět, pak ti to nějaký ...píp... před nosem vyfoukne a prodá za 2-3 roky s přirážkou. Vůbec není pravda, že by se podobné věci už neprodávaly, třeba pístní kroužky Kolbenschmidty a pístní čepy se dají sehnat originálky, vložky také, klikovky taktéž, stačí použít google, nebo si zavolat třeba do takových stálic, jako jsou 2r autodíly, nebo Prondo. Na vačku máš v republice spoustu firem, které ti vybrousí starou (platí i pro klikovky). Sehnat se v obchodech dá prakticky všechno, jen si na to musíš přichystat opravdu velké peníze. U dnešního fáčka/škodovky je to potom dost rozporuplná investice.
Doporučuji najít, co je s motorem špatně, případně co očekávám od opravy, zhodnotit si, kolik do toho chci dát a pořídit si náhradní motor na vrakáči/Aukru a s tím si pak hrát v závislosti na výši plánovaných investic.
Když si uvědomíme, že jsou tyhle motory takřka věčné, většinou stačí zbrousit hlavu a přinejhorším vyměnit pístní kroužky a rozvody. Málokdo dělá kompletní generálku podobného motoru, pokud z toho nechce vyždímat 70 kW.
Doporučuji najít, co je s motorem špatně, případně co očekávám od opravy, zhodnotit si, kolik do toho chci dát a pořídit si náhradní motor na vrakáči/Aukru a s tím si pak hrát v závislosti na výši plánovaných investic.
Když si uvědomíme, že jsou tyhle motory takřka věčné, většinou stačí zbrousit hlavu a přinejhorším vyměnit pístní kroužky a rozvody. Málokdo dělá kompletní generálku podobného motoru, pokud z toho nechce vyždímat 70 kW.
Tak první uspěch zavolal jsem kámošovi a má uplně novej blok :-) sice za 5tis. ale vezmu to :-)
-> joska87: rozhod siete vsade kde sa da a dufaj ze na nieco natrafis
Přesně takovou odpověd jsem čekal :D Takže budu shánět, čekat, shánět a čekat a kdyby to nestačilo tak budu jěště víc shánět a ještě dýl čekat
-> joska87: ne. shánět čekat shánět čekat doufat a tak dále :D
No na inzerátech jsem práve nic moc nenasel.. myslim jestli se daji v nejakejch autodílech koupit..pripadne odkaz na stranku nebo adresu...
-> joska87: Burzy, aukro, bazoš, autodíly, ...
myslím tím písty, kliku, vložky, ojnice no prostě co nejvíc věcí bych chtěl dát nové...
Ahoj lidi nevíte kde by se dali sehnat nové díly na go motoru 742.136? díky