Dečka chladiče

prohledat
2 příspěvků (zobrazeno 1 až 2) od 24.05.2013 do 24.05.2013, založil/a Koblet
řadit dle data
12:15:37
24.05.2013
srdcar 120L
Litříka jsem taky měl před lety s dečkou a pokud pamatuju, tak lanko s bowdenem šlo středovým tunelem pod lanem ruční brzdy ven a rovnou do kapsy před chladič. Nad chladičem byla kladka. Vedle ruční brzdy v autě byl dekl s vedením lanka, to bylo upevněno v plastovém držáku, který chodil po liště se zuby, byla vpravo (zubů bylo myslím 10). Lišta byla dlouhá jako je výška chladiče. Bowden končil na začátku lišty a před chladičem v podlaze dutiny, byl zde na to udělán výstupek. Dečka se dala vytáhnout nebo spustit pouze tehdy, když se snížíly otáčky na volnoběh, protože ji jinak větrák přicucnul na chladič.

Kdysi byla v prodeji i dečka větráku, na zimu, měla otvírací klapku. Dávalo se to na litříka i na hundrtovku. Ale když se začal dávat větší termostat, tak dečky vypustili, protože se teplota v pohodě udržela a topilo to velmi dobře. Aby ti to v zimě dobře topilo dopředu, podívej se, v jakém stavu je ve dně topného kanálu polystyrén. Pokud tam není žádný, vzduch se ti o podlahu ochlazuje a dopředu jde vlažný vzduch, i když z topení jde horký. Já jsem do kanálu tenkrát po částech nacpal 2 cm silný polystyren a topilo to jedna báseň (teda pokud ho nechceš cpát do kanálu po vyndání převodovky a vyndání záslepky kanálu).

Já jsem na motor místo původní vodní pumpy dal ze 120, nízké lopatky, protože ta původní měla jen malilinkaté lopatičky. V podstatě stačí jen vyměnit hřídelku s lopatkami, protože těleso i ložiska jsou stejná. Řemenici jsem nechal stejnou.
upraveno 1x, naposled 24.05.2013 12:22:18
07:17:05
24.05.2013
Koblet
Můžete mi někdo přiblížit kudy správně vede lanko od táhla k dečce chladiče na litříku? Auto jsem koupil bez toho a rád bych to všechno vrátil na místo. Jede lanko středovým tunelem a ven někde tam co náhon tachometru, nebo má mít jinou trasu? Kde má končit v autě bowden? Podle katalogu je kratší než lanko, takže až k táhlu určitě nevede. Předem díky.
Extreme Tyres