skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Navar na zotrvacnik
prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 29.04.2013 do 01.05.2013, založil/a Robert8899
-> francomk: ten anvar po osustruzeni bude amt hrubku tak steny plechovky od piva mozno 0.5 mm cize tam nejaka pevnost ani vyvazenost by sa nemala porusit...ale vymyslam ako to najlepsie spravit uvazujem ze sa z druheho zotrvacniky vysustruzi kruh na ten veniec a zmontuju sa dokopy ako dvojhmotny zotrvak ale napevno
-> pepa110r: na práškovú metalurgiu sa rovno vysrat, je to moc drahé... najschopnejšie je buď zohnať nový zotrvák z T613 alebo nejaký bavorácky... Žiadne experimenty s naváraním ! zvarový kov nemá rovnomernú hustotu, teda by to mohlo mať rozličnú pevnosť po obvode a zároveň nevyváženosť...
-> pepa110r: tak urcite s ato enjak srpavit da aj takouto metodou ale chce to nieco cenovo dostupne 

-> ZdenoR: Jěště by to šlo jinak, ale teť si nemůžu spomenout jak se tomu říká. Pomocí spec. hořáku se nanase a natavý prášek, který de pak normálně osoustružit,nebo obrousit. Opravují se tak třeba uložení na hřídely pro ložisko,nebo gufero. Nevíte někdo jak se tomu říká??

-> darklord: sa mi zda ze je to e36 325i 6 valec benzin
-> Robert8899: no, to je ako keby si povedal ze je z bmw. tak este raz, z akeho bmw motoru to je? pretoze je dost mozne ze zozenies aj veniec mensieho vnutorneho priemeru prave z niecoho starsieho/mensieho.
-> darklord: 325 i
-> Robert8899: z akeho BMW mas ten veniec? konkretne motor
-> ZdenoR: ja len teraz hlavne ptorebujem vymysliet nejake lacne a rychle riesenie aby som sa mohol pohnut dalej..lebo nemozem dokoncit šasi pretoze nemzoem vymerat uchyty motora a rpevodovky a tym padom ostatne prace stoja 

-> Robert8899: Chápu jen navrhuju možnosti jak z toho "vybruslit"
-> ZdenoR: zariadenie nemam ja som sa spoliehal na to osustruzenie ...vobec ma nenapadlo ze to tak dopadne
-> dragon_cb_cz: zotrvacnik mam z tatry a ten je dost vzacny a tazko zohnatelny
-> Robert8899: Zavařování děr a převrtávání setrvačníku je běžná záležitost a pokud máš vybavení i méně pracna než navařovat celý obvod.
-> Robert8899: A to BMW je natolik vzacny kus ze sehnat jiny setrvak a celou akci zopakovat lepe a radostneji je nemozne?
-> dragon_cb_cz: tak to mi doslo, zachytil som este pomimo tohto popisu ze to ide do skodovky ten motor .. ale s akou prevodovkou a ze dopredu mi uniklo, viz .. -> Robert8899 29.04.13 21:09:51:
-> afro100: No, že to není škodovka z jeho prvního příspěvku je patrné... pokud teda i Tatra nemá 180mm setrvačník....
-> afro100: to je cely problem...ide o to ze spajam motor z tatry 613 s prevodovkou z bmw a tatra ma velky priemer venca ktory mi nevojde do prevodovky bmw tak som zohnal cely zotrvak z bmw ale tam ma zas inu roztec skrutiek ktorymi sa montuje na kluku tak som odniesol osustruzit zotrvak z tatry ze tam nalisujem veniec z bmw a oni mi ubrali o 2 mm viac lebo sa zabudli. No a ja si mozem teraz piskat 

-> Robert8899: hm, tak nic .. ale mohol si napisat popis celeho problemu..
-> afro100: ja mam veniec s priemerom 280 z bmw cize to asi nepojde
-> Robert8899: zober veniec z 180mm zotrvaka .. je silnejsi/ma mensi vnut. priemer ..
-> ZdenoR: nad tym medzikruzim som tiez uvazoval samozrejme by sa osustruzil este viac a spravilo by sa to medzikruzie aspon 10 mm. Lenze to by tiez musel byt rovnaky material aby sa pri zohriati neuvolnil. S tym nemam skusenosti ale nemam co stratit bud sa navary alebo sa vyhodi. ale skusim to na nejakom inom
-> Stepan FUN: 1mm mezikruží na ten průměr nikdo nevyrobí.
-> Robert8899: Návar udělat půjde jen je třeba setrvačník před svařováním nahřát ( kolem 200C ), pak nehrozí prasknutí. Nejlíp bude, vyzkoušet to předem na nějakém starším kousku, pokud s tím nemáš moc zkušeností.
-> Robert8899: Návar udělat půjde jen je třeba setrvačník před svařováním nahřát ( kolem 200C ), pak nehrozí prasknutí. Nejlíp bude, vyzkoušet to předem na nějakém starším kousku, pokud s tím nemáš moc zkušeností.
-> Stepan FUN: preco? co sa moze stat?
-> m8rinek: to je jasne ale tak spravia mi to nejak aby to bolo a pri 5000 ot mi roztrhne zotrvak ..to nechcem riskovat
-> m8rinek: to je jasne ale tak spravia mi to nejak aby to bolo a pri 5000 ot mi roztrhne zotrvak ..to nechcem riskovat
Ať se stará, kdo to zkurvil, ne?
Není náhodou setrvák litinovej? Do těhlech atrakci bych se nepouštěl. To by snad bylo jednodušší nechat udělat na zakázku věnec, případně "mezikruží"...
dal som osustruzik zotrvacnik z T613 na mensi priemer venca lenze mi ho pokazili a to tak ze mi z toho osustrzil o 2 mm viac cize veniec tam nasadim s volou. Neviem ako to amm opravit kedze zotrvacnik na tatru sa bude asi dost tazko zhanat a tiez nebude lacny. da sa spravit na tento zotrvacnik navar s CO2 a nasledno to osustruzit? ide o 1 mm navaru. Ma s tym niekto nejake skusenosti? dikes