-> srdcar 120L: Tloušťka podložky se odvíjí od provední poháněcí páky AC pumpy, když se dává třeba na kilo nové provedení spodku čerpadla, musí se použít silná podložka..
-> sep: Pravda, ten správnej pertinax je na rozdíl od origo plastu křehnoucího nezničitelnej jak pod karbem, tak i pod AC pumpou..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podložka pod Ac pumpu
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 29.04.2013 do 06.05.2013, založil/a Antony - zrušená registrace
Původně byly izolační podložky ac pumpy z černého bakelitu a byly 2 rozměry, pokud vím, tak u bloku motoru, co měl obtokový olejový filtr (starší provedení ) tam byla slabší a u plnoprůtokového filtru byla ta silnější a blok měl navíc kanál na připojení chladiče oleje. Dost rády praskaly, hlavně u spodního šroubu. Šlo o škodovky.
-> franta111: což se ale taky doplnilo až postupem času - ted jsem se díval do seznamu ND spartak 1955 a tam tohle není....ale tady www.veteranobchod.cz/User
Files/.../ta-sna-n-palivov
-ho-aterpadla.jpg už ta 26 je...
-> Pavel P..: stará oktávka to má takto dost silná podložka pod pumpu
-> dragon_cb_cz: :já vycházel z toho že silná i slabá fungovaly stejně ale asi jo,k prdu to asi nebude ani tam.
-> sep: Fuk to není, jak píše -> Pavel P..: , když se pumpa přehřívá tak se v ní palivo zplyňuje a jaksi přestane pumpovat
Co vím tak u 1203 kde byl přístup k pumpě z kabiny se to řešilo chrstnutím vody aby se ochladila 

U karbu bych pertinax určitě za hliník neměnil,přesně jak píše Jožka,funguje tam jako izolační prvek plovákové komory (ať už si o účinku myslíme cokoliv),u AC pumpy bych řekl je to fuk,ale plastových je dost......ad pertinax,on je pertinax a pertinax,na pertinaxových deskách se posouvají i vagony takže bych se drolení nebál,ale musí to být ten správný.
je plastová z toho důvodu aby se AC pumpa neohřívala od bloku a nevypařoval se benzin jako třeba u 1203 nebo starý octávky.
A to se tomu izolační podložky říká jenom ze zvyku, když je to jedno ?
Antony 29.04.13 14:54:57 napsal: → m8rinek: v mém okolí se plastová už nevyskytuje, tak jsem myslel, že si ji udělám v práci.
-> Antony: Ty máš takové možnosti? Mohl by jsi mi vyrobit podložku pod sedr jako náhradu za pertinaxovou?
-> Antony: Ty máš takové možnosti? Mohl by jsi mi vyrobit podložku pod sedr jako náhradu za pertinaxovou?

www.autodilyhh.cz/podlozk
a-ac-pumpy-siln-047127215a třeba... to mají snad všude
-> m8rinek: v mém okolí se plastová už nevyskytuje, tak jsem myslel, že si ji udělám v práci.
-> m8rinek: moc jednoduchý jí sehnat a použít bez práce

-> Antony: Je to možný, že i to bude důvod, nicméně on je nějakej důvod nepoužít plastovou?
Mě jde o to, jestli ji mužu udělat z duralu. Jestli to nebylo z plastu kvůli tepelný izolaci. .
Pertinaxová se u krajů vymačkává, vydroluje a vůbec jde celá do prdele :))).
Je podle vás nějaký jiný důvod, než výrobní cena, proč je tato podložka síly 12mm vyrobena z plastu?