skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zámky ventilů
-> Max: jj tyhle pokusy probíhaj :)))
vím že to není to co chceš slyšet, ale šel bych cestou nemšího odporu a sehnal to někde z rozebraného motoru ;o)
-> Olgoj Chorchoj: Este ze mam patrola na zahrade :)
-> Olgoj Chorchoj: vezmeš nějakou zakalitelnou pecku, vysoustružíš kužel, vyrobíš díru, zakalíš, popustíš, jedeš...
neblbni gumo a ober nějakýho patrolistu (terrano to má jiný
)... Nepovede se ti tam udělat nějaká kokotinka a budeš měnit ventily i se sedlama... Fakt to nikde nemaj?

-> srdcar 120L: Vůbec mi nerozumíš, oprosť se od škodovek. Jde mi o výrobu samotného klínku na uplně jiný ventil a zajímají mě tolerance pro výrobu...
Pokud ti dobře rozumím, jde ti o půlměsíce, které drží ventily v misce s pružinou. Jestli si dobře pamatuji, tak na Š 1000 až Š 110 byly klínky dělené, hladké, na Š105 až 136 byly klínky taky dělené, ale se zářezy ( tuším 3 ). Nebyly záměnné na Š 1000 až 110. Byly tam jak rozdíly v průměrech dříků ventilů, tak i ve velikosti talířků do sedel. Co se týká ventilové vůle, záleží na obsahu a typu motoru, zda má ostřejší vačku a pod., není to jednoznačně dáno, musel bys uvést, na jaký konkrétní typ a obsah motoru to je.
Nevíte jaký parametry by měly mít zámky ventilů? Mám tu atyp ventily tak bych si je nechal udělat, vytočit, říznout, zakalit. Nicméně mi nejsou jasný vůle ani další parametry...