skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
škoda 125 karburátor Sedr ?
koukni na téma Š 125 kolísání otáček, dal jsem tam dost věcí ke karburátorům
Fakt môže ostávať visieť klapka a tiež na to aby to správne fungovalo musia byť v poriadku aj ostatné veci.....Karburátor rovný nedeformovaný, tesný sací trakt, správne nastavené dorazy klapiek, hladinu je tiež lepšie šteľovať presne v nádobe s benzínom (nie len vložením guľatiny požadovaného priemeru medzi viko a plavák ako sa píše v knihách)....
Nevázne klapka? Mě občas nedovřela 2. klapka, než se to "zaběhlo"... Zkus je dovřít rukou.
Zdravím, vyčistil jsem komplet celý karburátor (vyvařil v octu),klapky jsem neseřizoval, pak jsem ho složil (nastavil hladinu na předepsanou hodnotu, nastavil bohatost a vzduch do základní polohy, pak jsem nastartoval, se sytičem a bylo tak 2000 ot/m, jak se motor ohrál tak sem zdělal sytič ale bylo, tak přes 1000ot/m, tak jsem to chtěl doštelovat šroubem vzduchu, ale velice nic to nedělalo, tak jsem to šteloval šroubem bohatosti směsi - když jsem ho utahoval tak se otáčky ještě zvišovaly až byly tak 1500, tak jsem vypl dal to znova do záklní polohy nastartoval a bylo 600ot/m a pěkně to běželo. Tak jsem to jel zkusit, ale jak jsem kousek ujel,tak volnoběch klesl až pod 500ot a už aj problikávalo kontrolka dobijení. Pak jsem jel po takové hrbolaté cestě, a postupně klesaly otáčky až to zhaslo, tak jsem dal šruby do záklADní polohy chytlo to ale na volnoběch bylo tak 3000ot/m a jak jsem jel to se o uplně dusilo, ž jsem musel pomáhat sitičem. Prostě občas jsou otáčky tak nízké že to zhasne a jindy jsou zase strašně vysoké a přitom ničim nešteluji. Tak nevím čím by to mohlo být díky za rady