Rysku na rozdeľovači som ani nehľadal, dal som prvý válec hore, tak, aby mal oba ventily zatvorené (po nasávaní) a tam, kde smeroval palec rozdeľovača som dal prvú sviečku.
Áno, mám o v poradí 1-3-4-2.
To auto stálo nejaký čas na dvore chlapíkovi a on z neho vymontoval rozdeľovač, alternátor a brzdový posilňovač, inak sa s ním nehýbalo. K nám sme ho dotiahli (druhé auto plus lano).
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Škoda 120 neštartuje
-> jojo9432: Jak tam máš nasázený VN kabely? Rozdělovač se točí doprava,na víčku máš na vývodu 1.válce rysku. Ten dej na 1. válec (počítáno od řemenice dovnitř vozu. Motor má pořadí zapalování 1-3-4-2,takže přesně takhle musíš mít nastrkané VN kabely počínaje 1. válcem ve směru hodinovejch ručiček. Pokud tam to auto přijelo,nikdo nic neseřizoval a motor má co žrát,musí to chytit.
Nie som si istý na 100%, ale ako som sledoval otváranie ventilov, mal by byť rozdeľovač správne.
Predstih som znovu nastavil (pre istotu).
Prvá sviečka bola čierna a suchá, druhá a tretia boli suché a tehlovej farby a posledná bola mokrá.
Ale posledná mi iskry hádzala, keď bola vonku...
Predstih som znovu nastavil (pre istotu).
Prvá sviečka bola čierna a suchá, druhá a tretia boli suché a tehlovej farby a posledná bola mokrá.
Ale posledná mi iskry hádzala, keď bola vonku...
-> jojo9432: Keď si vybral sviečky, tak boli suché, alebo mokré?
-> jojo9432: a si si istý, že teraz už máš rozdeľovač dobre a predstih je tiež nastavený správne? Karburátor je v poriadku? Potom už jedine len zmerať tlaky vo valcoch.
Tak som to vyskúšal a nič. Nejde, stále bez známok života...
Tak zase som o niečo múdrejší, ďakujem, hneď zajtra to vyskúšam.
-> jojo9432: Otočit se to dá, protože je to 4dobý motor - pálí to jen při každém druhém zdvihu. Takže pokud pálíš na konci výfukové fáze, tak to fakt nepojede... Což je přesně důvod, proč se rozdělovač otočí jen o polovinu otáček motoru. Tzn zkus rozdělovač vytáhnout, pootočit motorem o jednu otáčku a zase ho tam vrátit.
Ešte doplním, že rozvodová reťaz je dosť volná, ale to asi nebude príčinou.
Ešte sa mi nezdá otáčanie rozdeľovača: Keď otočím motorom jeden krát (360°) tak rozdeľovač sa otočí len o 180°. Keď motorom otočím 2 krát, rozdeľovač sa otočí presne o 360°. Má to tak byť??
Ešte sa mi nezdá otáčanie rozdeľovača: Keď otočím motorom jeden krát (360°) tak rozdeľovač sa otočí len o 180°. Keď motorom otočím 2 krát, rozdeľovač sa otočí presne o 360°. Má to tak byť??
Nemám ako zmerať tlay vo valcoch.
Vraj behala perfektne a rok stála dedovi na záhrade.
Ako sa to dá otočiť o 180°?? Ako tak an to pozerám, nedá sa to inak otočiť :D
Vraj behala perfektne a rok stála dedovi na záhrade.
Ako sa to dá otočiť o 180°?? Ako tak an to pozerám, nedá sa to inak otočiť :D
A predtim jela? Pali spravny valec ve spravny okamzik? Abys to nemel votoceny o 180 °.
Tak pokud si to nastavil dobře. Tak bude v háji neco s motorem. Změř tlaky ve valcích a uvidíš..
Zdravím vás
Mám doma škodovku 120L, vraj má motor zo Škody 130.
Mám taký problém, že nechce naštartovať, nejaví žiadne známky života.
Zapaľovanie funguje (skúšal som vybrať každú sviečku, či hádže iskru, všetky išli).
Základný predzápal mám nastavený, palivo tam ide.
Už sa s tým babrem tretí deň a stále nič.
Rozdeľovač som vyčistil, nastavil som aj odtrh.
Prosím vás o nejakú radu, už si s tým neviem rady.
Ďakujem...
Mám doma škodovku 120L, vraj má motor zo Škody 130.
Mám taký problém, že nechce naštartovať, nejaví žiadne známky života.
Zapaľovanie funguje (skúšal som vybrať každú sviečku, či hádže iskru, všetky išli).
Základný predzápal mám nastavený, palivo tam ide.
Už sa s tým babrem tretí deň a stále nič.
Rozdeľovač som vyčistil, nastavil som aj odtrh.
Prosím vás o nejakú radu, už si s tým neviem rady.
Ďakujem...