skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Opět problémy s karbecem
Nevim právě,EDSR jsem nikdy naživo neviděl. Říkal jsem v prodejně pánovi že chcu těsnění na SEDR na stodvacítku a dal mi toto co mi dal tak možné to je. Hlavně že je to vyřešeno ale dalo mi to zabrat taková blbost
-> BooCheer: No a nekoupil jsi náhodou EDSR těsnění místo SEDRového? Rozdíl je totiž úplně minimální, právě ve dvou otvorech ;)
Tak jsem to vyřešil. Opět nečekaná zrada. Nakoupil jsem si 5 kusů těsnění pod víko karburátoru,po pátém vytažení karbecu z auta a neustálém laborování mi nedalo vytáhnout staré těsnění z popelnice a zjistil jsem že těsnění které jsem koupil byl nějaký šmejd který jim omlátím o hlavu. Chyběly v něm 2 malinké otvory. Dal jsem tam staré originál těsnění ze starého karbecu a motor už běží jak má.
ked odpojis konektor odpojovaca volnobehu,tak by to malo zdochnut,to ze ti to bezi na 500ot znamema ,ze mas velku volu okolo klapiek,pripadne su prilis pootvorene a prisava si to zmes odtial..to ze ti v tomto pripade nereaguju otacky na nastavenie srobov bohatosti a vzduchu je ok ,lebo su odpojene odpojovacom ....takze skus skontrolovat zakladne nastavenie klapiek ,resp .klapky skoro uplne zavriet,pozri nastavenie plavaku a potom uz ti ostavaju len take hókusy-pókusy...uplne zatiahnut srob pridavneho vzduchu a bohatost daj na jednu otacku a skusat to ...ale osobne to vidim na K.O. karbec,po vycisteni sa ti dokonale prejavuju vsetky netesnosti a vole,ktore boli doteraz upchate sajrajtom
Jinak ještě pro informaci mám tam stodvacítkový SEDR s tryskama se sedru ze škody 136
Zdarec. Prosim vás o radu. Jelikož jsem přes karburátory vždy byl absolutní blb tak si nevim rady. Mám ve stodvacítce motor favorit 136B po generálce. Včera se mi nejspíš ucpal karbec protože mi to zdechlo a nejelo to. Se sytičem to jelo. Tak jsem karbec do šroubka rozdělal,pečlivě vymyl a vyfoukal kompresorem. Ted už to jede krásně ale problém je že mi nedrží volnoběh. po uvolnění plynu to ihned zdechne. Na ladící šrouby motor vůbec nereaguje. el.mag. ventyl je v pořádku ale zaráží mě ta věc že když z něj vypojím konektor tak to volnoběh drží cca na 500 otáček uplně krásně ale opět jsou oba šrouby bez reakce. Jsem z toho už na prášky. ještě poznámka. Z karburátoru mi vypadly dvě malinké plastové kuličky,jednu jsem dal pod šroubovací jehlu která je u akcelerační pumpičky a druhou jsem dal pod trubičku,kteráý po sešlápnutí tryská benzin do první komory. předpokládám že jsem je umístil správně. Díky předem