skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zivotnost tesneni
njn taky se ma spravne snad kazdy 4 roky menit chladici smes - prave kvuli antikoroznim vlastnostem - to je hlavne dobry u fabii
-> Raste: ono taky zalezi, jak mas kvalitni (antikorozni) nemrzku, jak jsou dobre udelane presahy, jestli to neuvaris atd. tzn. v idealnim pripade muze vydrzet i nekolik set tisic km
z tech seriovych bude asi nejlepsi ellring, takova standartni kvalita je sedej temac resp. vika (to jsou snad uplne stejna tesneni, at si rika kdo chce, co chce
(mel jsem je v ruce a porovnaval jsem je), ale doporucuji ten ellring, stoji za to si ty 2 stovky pridat

-> Raste: hlavu dole , očistiť alebo dať zrovnať, zmerať presahy vložiek , tesnenie , vyčistiť závity a nové šrouby , musí to fungovať
-> suri: diky, takze to vidim pouze na vymenu tesneni, nebudu do toho zbytecne vic stourat, pak uvidime. Ale podle toho, co pises vsazim vic na to tesneni, prece jen jeste menene nikdy nebylo.
-> Raste: tesnenie nemá kilometrickú životnosť ale v priemere od 80-100tis odísť zvykne
vložky pokiaľ nie sú utopené tak netreba chytať , utopené bývajú najčastejšie pri uvarení motora
vložky pokiaľ nie sú utopené tak netreba chytať , utopené bývajú najčastejšie pri uvarení motora
Zacala se mi mirne ztracet voda a na vicku se objevila emulze. Motor ma najeto 92tis (felda mpi), 5000ot poznal opravdu malokrat, celkove spise klidne projizdky. Zajima me, jaka je prumerna zivotnost tesneni pod hlavou na seriovem motoru. Jen chci vedet, jestli mam byt pripraveny na vymenu tesneni, nebo hur na pretesneni vlozek. Predpokladam, ze vice pravdepodobnych moznosti ubytku vody a emulze na vicku asi nebude.