skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Olejová vana
-> vhml: jistota je kulomet :D
-> Jozka: To je ale prasárna, přeříznutí na M7 nebo M8 je mnohem čistější řešení
-> Pivodak: Nejdou některý šrouby prohnat durch a dát matice, jako to šlo u 110LS..? Tam jsem několik děr takhle pořešenejch kdysi koupil s autem.. Musel jsem to posléze přetěsnit, ale fungovalo to dobře.. (zkraje alespoň proti ztrátě vany
)

-> stepan: No tak jasně tak nějak decent....tedka nedávno jsem dával dohromady přítelkyni Fiata Punto rok 98 a tam je vana jen na tmelu a drží to ale musí se tam toho trmelu dát trošku více no.
-> m8rinek: proč těsnění i loctite?
-> Pivodak: Tak ta těsní dobře, jen to se silikonem zbytečně nepřeháněj.
-> stepan: klasika hliníková
-> Pivodak: A to máš hliníkovou vanu nebo plechovou z favorita?
bohužel tento problém musím o5 řešit protože na motoru měním vačku takže vana musela dolů a už ted mám kopřivku s toho jak ji zase budu nasazovat a utahovat....takže koketuju s myšlenkou že tam naplácám větší vrstvu silikonu bez těsnění a modlit se aby to těsnilo.
-> stepan: No vidiš já tam mam sandwich :D vrstvička locktitu, těsnění, locktite, výztuha, locktite, těsnění, locktite :D.
-> Pivodak: Já mám vanu jenom na silikonu a těsní to. Pokud ji neplánuješ často sundávat, tak je to podle mě ideální.
Mám dotaz na zdejší motoráře,před pár lety jsem zakoupil od jednoho místního člena motor Fa 136 s tím že nahradí původní motor v mé škodě 130.Na motoru jsem narazil na spoustu problémů a jedním z nich byl nebo stále je uchycení olejové vany konkrétně závity šroubů.Jedná se o to že jsou už vyběhané a některé šrouby jsem musel i převrtat na závit M7.Existuje nějaké lepidlo nebo přípravek na opravu nebo zpevnění takto oslabených závitů aby šly zase normálně dotáhnout tak aby vana neprosakovala?Jak je nejlépe vanu utěsnit na trhu jsou dva druhy těsněníi tlusté a tenké které použít nebo to dát bez těsnění jen na tmel??Děkuji za rady.