-> petřík: Napoprvý jsem to prostě zapojil, nalil benzín do nádrže a ono to nateklo někam do hadice a pak to prostě zapnul. Během pár vteřin si čerpadlo nasálo a byl pokoj.
Zpětnej ventil je na výstupu, aby se udržel benzín v čerpadle.
A jak říká m8, ono si to nasaje, to se neboj. I když pověsíš čerpadlo metr nad nádrž, tak si to nasaje. Neboj.
-> petřík: A jak to čerpadlo funguje, že si neudělá podtlak? :oO
Z hydrodynamiky je uplně jedno, kde to čerpadlo je, problém je se zavzdušněnou hadicí, čim delší hadice, tim víc vzduchu, kterej nemá stálou hustotu, takže se nejdříve vytvoří podtlak, než to začne čerpat palivo... a to asi chvíli potrvá...
-> Eidy: a kdyz si ho mel vzadu tak jak si tam dostal ten prvni benzin ? Podtlak to prece neudela takze prazdnou hadici si to ten benzin nenasaje. Idealne bych to chtel mit polozeny na nadrzi pod zadni sedackou no ale to uz asi vubec nenacucne
-> Eidy: no idealne bych ho mel polozeny na podlaze jak maji zadni cestujici nohy to je asi lehce nad urovni dna nadrze tak nevim jestli by to vysalo ale ta hadice tam musi jit horem dirou po puvodnim cerpadle ktery je v nadrzi. Ale minimalne poprve bych tam musel ten benzin nejak dostat mam doma takovy z fordu nevim no jak to udelat aby s tim nebyli problemy a nevim jak poznam jestli to ma ten ventil ze kdyby se mi povedlo ho nejak poprve zalit tak aby si to ten benzin udrzelo
-> stepan: Otázka je jak moc. Má v sobě zpětnej ventil, takže jak jednou nasaje (a nasaje dost rychle) už se neodleje. Ale ideální to není. Pokud bude ležet hned na nádrži a přívodní hadice bude krátká, mělo by to fungovat ok. Já mám stejný vedle nádrže, v úrovni, jako kdyby leželo na dně nádrže a přívod asi 20 cm. Ale nejdřív jsem ho měl v Kóče až vzadu u převodovky v úrovni jako na nádrži svrchu a taky to fungovalo.
Nevíte někdo kde bych sehnal vysokotlaký palivový čerpadlo (3,5 bar+) ale takový aby mohlo bejt nad urovní nádrže - aby umělo sát . Takže ne ponorný do nádrže jako má věčina aut a ani ne externí pod nádrž kam to jde samospádem.