-> Johnny2410: Sorry, neber to v zlom, všetci sme asi nejakí podráždení.
Super že si našiel závadu.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problém z motorom felicia 1.3lx
prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 10.02.2013 do 12.02.2013, založil/a Johnny2410
Nie bohužial vás nepoteším 15 nemám ale o felde nemám ani šajnu to si priznám som zvyknutý na diesel motori večinov opravujem svoju Tatru815 (som šofér) som vyučený automechanik ale v škole sme sa učili na starých škodovkách je pravda že sa venujem tomu aj nadalej opravujem aj autá ale s felíciou nemám skúsenosti zato tu prosím o radu,ale už som do vyriešil rozdelovač som nastavil ako má byť nastavil som aj lanko plynu a vymenil som tesnenie pod výfukovým potrubím lebo ho podfukovalo a chytalo falošný vzduch takže problém odstránení ale Dakujem aj tak za rady :)
-> Johnny2410: Pane na nebi. Hádam niesi tiež jeden z tých 15 ročných čo sa vŕtajú v aute o ktorom zjavne nič nevedia. Ak by si mal knihu opravy felicia, zistil by si ako nastaviť rozdeľovač, lenže keby si vedel, že sa s ním nemá točiť, tak by si teraz nemusel nič riešiť, hejže.
Ale keď už, tak: prvý valec do hornej úvrati (kompresia), ryska na remenici na 0, a rozdeľovač natočit tak, aby palec smeroval na rysku na tele rozdeľovača.
A inak to môže byť čidlo teploty, alebo lambda sonda. Chcelo by to diagnostiku.
Ale keď už, tak: prvý valec do hornej úvrati (kompresia), ryska na remenici na 0, a rozdeľovač natočit tak, aby palec smeroval na rysku na tele rozdeľovača.
A inak to môže byť čidlo teploty, alebo lambda sonda. Chcelo by to diagnostiku.
Zdravím vás tak tieto veci som už skontroloval hned výfuk je dobrý ,vôľu ventilov som skontroloval a nastavil ako prvú a plynové lanko nemyslím že by bolo zle nastavené ked sa zohreje ide pekne v otáčkach a plynule iba za studena nechce ísť a ak by som prestavil lanko tak ked by sa zohriala šla by zas na vysoké otáčky.
A ten rozdelovač mám ako nastaviť ako zistím že kde v akej polohe má byť ked dám dole viko rozdelovača je ram ryska mám ho dať presne na rysku?
A ten rozdelovač mám ako nastaviť ako zistím že kde v akej polohe má byť ked dám dole viko rozdelovača je ram ryska mám ho dať presne na rysku?
Urcite projit ten vyfuk to souhlasim, pak svicky kabely vicko a palec, zkontrolovat vule ventilu a kdyz budes moc premerit pote!! ty tlaky na valcich, pokud todle ok tak zkontrolovat nastavit plynove lanko - musi tam byt nejaky ten mm vule!!! a pak kdyz to pujde nastartovat a pripojit pocitac a koukat na jednotliva cidla - lambdu a cidlo teploty vody. Pripadne jeste projistotu odsroubuj cidlo poloh klikovky a ocisti ho od kovovych sponek - tim rozhodne nic nezkazis. A to je tak defakto vse u tohodle motoru. A ten rozdelovac nastav tak jak by mel byt to neni 120 apod.

-> Jarda: taky jsem se s tím setkal
-> Johnny2410: co tak dělit text na věty, aby se to lépe četlo?
-> Johnny2410: co tak dělit text na věty, aby se to lépe četlo?
-> Johnny2410: Ty delas predstih na BMM, to je preci nesmysl, motor zhasne, protoze jsi uz uplne mimo, nebere to palec, predstih si ridi ŘJ a ma na to vliv jen cidlo polohy klikovky
mrkni na vyfuk, jestli neni pricpany... ja mel jednou celej kat ve stredovym tlumici
mrkni na vyfuk, jestli neni pricpany... ja mel jednou celej kat ve stredovym tlumici
Zdravím vás mám Feliciu 1.3LX 40Kw,mám nasledovný problém a dúfam že tu mi niekto bude vedieť poradiť ked som ju kúpil kupoval som ju s tým že nemá ťah dobre,najprv som sa tomu nevenoval počase ked somsi našiel čas tak som skúsil nastaviť predzapal a felicia šla o niečo lepšie ale aj tak to nieje ono nejde dobre do otáčok na studeno nejde na volnobeh vôbec musím ju držať mierne na plyne a ked sa zohreje tak ide celkom slušne skušal som aj ten predzapal ešte doladiť ale akoby rozdelovač vôbec nereagoval aj ked mám naštartovaný motor a potáčam sním tak nič bud zhasne motor alebo ide ale ma ostrý zvuk ale stále do otáčok vôbec nejde a neviem čo už to môže byť či chyba v rozdelovači alebo niekde inde je to jednobodove vstrkovanie a ešte okrem toho strašne dimy až moc ale krúžky by mali byť dobré lebo vlani na jar boli menené krúžky a bol pretesnení motor ešte musím zmerať tlaky vo valcoch ale v prvomr ade by som vas poprosil o nejakú radu prípadne skúsenosti s takýmto problémom ako mám ja fakt už neviem čo môže byť rozdelovač bol tiež cca2 roky výko som vymenil na jesen ked som myslel že môže byť aj to chyba a káble na sviečky a sviačky tiež a ešte som zabudol že ked naštartujem na studeno ide na 3valce a zle na volnobeh no ked sa zohreje volnobeh ide pekne aj pekne ide na všetky valce :/