Problém z motorom felicia 1.3lx

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 10.02.2013 do 12.02.2013, založil/a Johnny2410
řadit dle data
08:42:34
12.02.2013
Shatter
-> Johnny2410: Sorry, neber to v zlom, všetci sme asi nejakí podráždení.

Super že si našiel závadu.
00:40:18
12.02.2013
Johnny2410
Nie bohužial vás nepoteším 15 nemám ale o felde nemám ani šajnu to si priznám som zvyknutý na diesel motori večinov opravujem svoju Tatru815 (som šofér) som vyučený automechanik ale v škole sme sa učili na starých škodovkách je pravda že sa venujem tomu aj nadalej opravujem aj autá ale s felíciou nemám skúsenosti zato tu prosím o radu,ale už som do vyriešil rozdelovač som nastavil ako má byť nastavil som aj lanko plynu a vymenil som tesnenie pod výfukovým potrubím lebo ho podfukovalo a chytalo falošný vzduch takže problém odstránení ale Dakujem aj tak za rady :)
15:36:24
11.02.2013
Shatter
-> Johnny2410: Pane na nebi. Hádam niesi tiež jeden z tých 15 ročných čo sa vŕtajú v aute o ktorom zjavne nič nevedia. Ak by si mal knihu opravy felicia, zistil by si ako nastaviť rozdeľovač, lenže keby si vedel, že sa s ním nemá točiť, tak by si teraz nemusel nič riešiť, hejže.

Ale keď už, tak: prvý valec do hornej úvrati (kompresia), ryska na remenici na 0, a rozdeľovač natočit tak, aby palec smeroval na rysku na tele rozdeľovača.

A inak to môže byť čidlo teploty, alebo lambda sonda. Chcelo by to diagnostiku.
12:42:19
10.02.2013
Johnny2410
Zdravím vás tak tieto veci som už skontroloval hned výfuk je dobrý ,vôľu ventilov som skontroloval a nastavil ako prvú a plynové lanko nemyslím že by bolo zle nastavené ked sa zohreje ide pekne v otáčkach a plynule iba za studena nechce ísť a ak by som prestavil lanko tak ked by sa zohriala šla by zas na vysoké otáčky.

A ten rozdelovač mám ako nastaviť ako zistím že kde v akej polohe má byť ked dám dole viko rozdelovača je ram ryska mám ho dať presne na rysku?
09:56:22
10.02.2013
Kuladmin
Urcite projit ten vyfuk to souhlasim, pak svicky kabely vicko a palec, zkontrolovat vule ventilu a kdyz budes moc premerit pote!! ty tlaky na valcich, pokud todle ok tak zkontrolovat nastavit plynove lanko - musi tam byt nejaky ten mm vule!!! a pak kdyz to pujde nastartovat a pripojit pocitac a koukat na jednotliva cidla - lambdu a cidlo teploty vody. Pripadne jeste projistotu odsroubuj cidlo poloh klikovky a ocisti ho od kovovych sponek - tim rozhodne nic nezkazis. A to je tak defakto vse u tohodle motoru. A ten rozdelovac nastav tak jak by mel byt to neni 120 apod.4
09:07:41
10.02.2013
MATTESS
-> Jarda: taky jsem se s tím setkal

-> Johnny2410: co tak dělit text na věty, aby se to lépe četlo?
08:52:27
10.02.2013
Jarda - zrušená registrace
-> Johnny2410: Ty delas predstih na BMM, to je preci nesmysl, motor zhasne, protoze jsi uz uplne mimo, nebere to palec, predstih si ridi ŘJ a ma na to vliv jen cidlo polohy klikovky

mrkni na vyfuk, jestli neni pricpany... ja mel jednou celej kat ve stredovym tlumici
upraveno 1x, naposled 10.02.2013 08:54:13
02:33:59
10.02.2013
Johnny2410
Zdravím vás mám Feliciu 1.3LX 40Kw,mám nasledovný problém a dúfam že tu mi niekto bude vedieť poradiť ked som ju kúpil kupoval som ju s tým že nemá ťah dobre,najprv som sa tomu nevenoval počase ked somsi našiel čas tak som skúsil nastaviť predzapal a felicia šla o niečo lepšie ale aj tak to nieje ono nejde dobre do otáčok na studeno nejde na volnobeh vôbec musím ju držať mierne na plyne a ked sa zohreje tak ide celkom slušne skušal som aj ten predzapal ešte doladiť ale akoby rozdelovač vôbec nereagoval aj ked mám naštartovaný motor a potáčam sním tak nič bud zhasne motor alebo ide ale ma ostrý zvuk ale stále do otáčok vôbec nejde a neviem čo už to môže byť či chyba v rozdelovači alebo niekde inde je to jednobodove vstrkovanie a ešte okrem toho strašne dimy až moc ale krúžky by mali byť dobré lebo vlani na jar boli menené krúžky a bol pretesnení motor ešte musím zmerať tlaky vo valcoch ale v prvomr ade by som vas poprosil o nejakú radu prípadne skúsenosti s takýmto problémom ako mám ja fakt už neviem čo môže byť rozdelovač bol tiež cca2 roky výko som vymenil na jesen ked som myslel že môže byť aj to chyba a káble na sviečky a sviačky tiež a ešte som zabudol že ked naštartujem na studeno ide na 3valce a zle na volnobeh no ked sa zohreje volnobeh ide pekne aj pekne ide na všetky valce :/
zvětšit Problém z motorom felicia 1.3lx - obrázek od Johnny2410 vložen 10.02.2013 02:33:59
Extreme Tyres