skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podtlak rozdělovače
-> Cesnek: V závodě žádný podtlak nepotřebuješ, ten je na kompenzacai předstihu v částečném zatížení, a když tvrdíš výkon v malých otáčkách a při závodě, tyhle slova k sobě nejdou ! Buď přeřadím a když mi to nevyhovuje, tak posládej jinou převodovku. tak i tak při plném plynu i v malých otáčkách je podtlak vyřazen z funkce a neměl by do předstihu zasahovat, proto se u závodních škodovek nejezdí. Není potřeba s částečně sešláplým plynem a v malých otáčkách zvyšovat předstih a tím i něco málo účinost motoru a hlavně zlepšovat exhalace.
-> Cesnek: Karbec asi nebude mít odstředivou regulaci...
Ok takze mi je ta felda k nicemu . Ten karbec seriovej co mam na tom motoru ma odstredivou regulaci ? A ta tomu staci ? Jezdime s rapidem zavody kde je vykon potrebnej i v nizkejch otackach .
-> Cesnek: u setrváku na jednom šrubu je u feldy jen hall snímač, který dává impulzy říd. jednotce. Pokud chceš použít motokarb., budeš potřebovat obyč rozdělovač nebo řídící jednotku pouze na předstih, který budeš snímat z toho hall snímače a korigovat v nízkké zátěži díky TPS (potenciometru škrtící klapky) co bývá u motokarb. Tak i tak to pojede i bez podtlakového řízení, pouze s odstředivou reguací v klasické rozdělovači. TO co je ve feldě žádnou nemá, je tam čistě jen otáčející se osa s palcem, který míří vždy na aktuálně zapalovaný válec, předstih je u feldy řešen v řídící jednotce. Pokud by jsi chtěl upravit rozdělovač k upravenému motoru zde : skoda-virt.cz/cz/.../9172
-upravy-rozdelovacu-odlade
ni-motoru
-> Cesnek: aj na jednodobe rozdelovac sluzi len na rozdelenie iskry a nie na casovanie.
Sorry melu nesmysli :-D je to 1,3 jednobod no hold mi to dneska nemysli :-D ale to je jedno rozdelovac to ma :-D
-> vhml: na nahánění olejovýho čerpadla dobrý :)))
Rozdelovac z MPI ? 

Ahoj mám na 136 motoru seriovy rozdelovac a budu davat karburatory mikuni z motorky ktere nemaji vyvod na podtalkovou regulaci . Mam moznost si vzit rozdelovac z feldy 1,3 MPI od kteryho zadna hadicka nevede ale pokud vim tak to funguje diky snimaci na setrvaku kterej ja na motoru nemam :/ . Chtel bych se tedy zeptat jestli nekdo vite jak vyresit tu regulaci aby ten motor fungovalo i v nizkych otackach coz je pro me dulezite nebo jestli se to treba neda skombinovat s tim rozdelovacem z 1,3 MPI Diky .