skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
natural 95
prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 24.01.2013 do 03.02.2013, založil/a gabi751217
-> j_j: Co se asi tak tej draselnej soli stane... neblbni, max to trochu protřepej a šup s tím do nádrže...
-> stepan: A co?? Porad budou v -10 jenom v benzinu. Urcite nebudou degradovat po chemické strance.
Je to jeho boj, ze je nezuzitkuje. Ja osobne bych je s klidnym svedomim pouzil. Urcite neodrovna motor i kdyby jezdil bez tech aditiv 5000km, coz mam osobne vyzkouseno.je to skodovka ne jaderny reaktor
Je to jeho boj, ze je nezuzitkuje. Ja osobne bych je s klidnym svedomim pouzil. Urcite neodrovna motor i kdyby jezdil bez tech aditiv 5000km, coz mam osobne vyzkouseno.je to skodovka ne jaderny reaktor

-> colaczech: Třeba že v nádrži jsou smíchaný s benzínem?
-> Bukaj:
Barvy zmrznout nenechávám! Už dost jsem jich zkurvil.
Jinak já ve Š120 na aditiva už seru. Stejně ten motor má tlaky někde v dobách komprese 6,5:1, je to lehce volný na klice a ta hlava už to přežije. Na novej motor půjde nová hlava, tvrzený sedla a gufera na ventily a nazdar.
Barvy zmrznout nenechávám! Už dost jsem jich zkurvil.
Jinak já ve Š120 na aditiva už seru. Stejně ten motor má tlaky někde v dobách komprese 6,5:1, je to lehce volný na klice a ta hlava už to přežije. Na novej motor půjde nová hlava, tvrzený sedla a gufera na ventily a nazdar.
-> j_j:
No vidíš, já mám zásobu aditiv v garáži, kde mrzne a nikdy jsem neřešil, jestli jim to vadí, když je to určené pro auto (předpoklad použití v rozsahu -30 - 50°C).
Řekl bych, že autochemii (od Regumu přes Tlumex po paliva) ani tak nevadí mráz, jako vysoké teploty. Tedy samozřejmě pokud se bavíme o ropných derivátech. Přípravky na vodní bázi (různé ekočističe apod) na tom asi budou opačně...
No vidíš, já mám zásobu aditiv v garáži, kde mrzne a nikdy jsem neřešil, jestli jim to vadí, když je to určené pro auto (předpoklad použití v rozsahu -30 - 50°C).
Řekl bych, že autochemii (od Regumu přes Tlumex po paliva) ani tak nevadí mráz, jako vysoké teploty. Tedy samozřejmě pokud se bavíme o ropných derivátech. Přípravky na vodní bázi (různé ekočističe apod) na tom asi budou opačně...
-> j_j: až budeš po zimě vyhazovat ten zvodnatělej benzin z nádrže, tak já bych se pro něj s dovolením zastavil a ekologicky ho zlikvidoval....
-> colaczech: nevim
nejsem chemik....ale nebudu riskovat.

-> j_j: a jaky je rozdil , kdyz jsou ty aditiva ve flasticce v aute pri dejmetomu -10 a nebo v benzinove nádrzi ??
-> stepan: + 5 * C, takže leju do akvárka a kupuju nový...
-> j_j: Na obalu není při jaký teplotě se maj skladovat?
vadí, když byly aditiva celou zimu v autě, kde mrzlo ? nebo mám koupit nový? thx
-> gabi751217: Na ježdění bez aditiv je potřeba udělat tvrdý sedla ventilů, já je mám, protože ten motor jezdil předtim na plyn, tak leju čistej shell v-power racing. 

-> Pavel P..: Spíš než vyplatí/nevyplatí bych to viděl tak, že když už stavíš novej motor, tak to uděláš, ale když máš motor v kondici a najedeš 00prd, tak to smysl postrádá...
jak kdy... podle ceny ale většinou do 130ky dávám N98 a aditivum... ale když je draho tak i N95... vzhledem k počtu KM za rok se mi to předělávat nevyplatí a těch 80kč za lahvičku aditiv na 250litru benálu, obětuju
-> gabi751217: Já leju DO 130L natural 95 a aditivum (i když bych měl lít minimálně 96 oktanové palivo),různé náhrady olova se dají sehnat přes net velmi levně (nekupovat na pumpách, tam to mají předražené).
Do MB tankuji Speciál - ještě tu na pár pumpách je v nabídce
Do MB tankuji Speciál - ještě tu na pár pumpách je v nabídce

škodovkari tych starších modelov ,čo lejete do svojich tatošov,davate prisadu olova alebo prerabate hlavy valcov,ako treba prerobiť hlavu dajta radu