skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Leštění kanálku favorit
k sportovej vacke treba NALEZITE upravenu hlavu, inak je to onicom... samotne lestenie je skoda prace (pokial lestenim nezvacsis saci kanal o 2mm)
No, abych se doplnil - úpravou ventilů se samozřejmě také dá usnadnit proudění směsi, ovšem nestačí je vyleštit, je třeba upravit komplexně jejich tvar i s kanálkem v hlavě. To už je zcela jistě nad mou odbornost, takže jen povím, že i tudy vede cesta k trochu vyššímu výkonu...
-> Hauer: lestenie do zrkadlova sáni ci kanalov v hlave sa neodporuca kvoli tomu stekaniu benzinu. Vraj sa na stenach zachytavaju viac ako ked je povrch nelesteny. Cize zvacsovat ale nelestit.
A tie ventily asi len kvoli tomu usadzovaniu karbonu, ja som nemal ventily zakarbonovane, boli hladke a ciste takze som sa s lestenim nezaoberal. Kanale mam v hlave zvacsene. Pokial su ventily zanesene hlavne tie vyfukove tak to prelesti ale hlavne ako padlo, poriadne zabrusit.
A tie ventily asi len kvoli tomu usadzovaniu karbonu, ja som nemal ventily zakarbonovane, boli hladke a ciste takze som sa s lestenim nezaoberal. Kanale mam v hlave zvacsene. Pokial su ventily zanesene hlavne tie vyfukove tak to prelesti ale hlavne ako padlo, poriadne zabrusit.
-> Hauer: já jsem nenarážel ale na tebe

-> Hauer: ako vies ze mam seriu motor videl si ho ? a za b, je tu toho pomerne dost tak preco nepohladat ze
-> Hauer: no cul si mi nalozil fu ha
-> Hauer: no cul si mi nalozil fu ha
-> OndraKrupi: já jenom že kdyby pan -> Kastról: alespoň jednou v životě viděl upravenou hlavu od některýho z renomovaných úpravců tak by tohle Exonoj vůbec nenapsal. Ale podle dalších diskuzí začínám chápat jak to s Kastrolem a jeho "radami" reálně bude...

To je extrémně složitá problematika. Někteří pánové z motorsportu u rally Favoritů pro skupinu A naopak konstatovali, že leštění sání a kanálů je ve skutečnsti věc kontraproduktivní, protože nepravidelnosti mnohem lépe pomáhají mísit a připravit směs. Mnohem účinnější je určitě slícovat hlavu se sáním, použít vhodné těsnění (jen se podívej, nakolik ty sériové klingeritové (tuším) temacy lícují s kanálky ... hrůza. Samozřejmě můžeš zkusit kanály rozšířit, to platí ale i pro sání ... kde ovšem opravdu nechceš narazit na vodu (jde to velmi snadno).
Než leštění ventilů (které každopádně od věci není alespoň kvůli karbonu), ventily pořádně zabrus do sedel, jejich netěsností může utéct koníků mnohem víc než nevyleštěním...
Takže pokud se chceš do toho pustit, nejdřív si něco načti třeba aspoň od Steklého, uděláš si lepší představu
Než leštění ventilů (které každopádně od věci není alespoň kvůli karbonu), ventily pořádně zabrus do sedel, jejich netěsností může utéct koníků mnohem víc než nevyleštěním...
Takže pokud se chceš do toho pustit, nejdřív si něco načti třeba aspoň od Steklého, uděláš si lepší představu
nechápu proč se ke všemu musí být tolik komentářů
- vim k čemu to je odpovim,
- nevim to nekomentuju nebo odkážu na někoho kdo to ví.
Teď se nebavíme o tématech zakládaných lidmi co to tu neznaj, nebo jsou mimo realitu, ale tenhle dotaz je podle mého v pořádku. tak mu to pokud víte vysvětlete.
- vim k čemu to je odpovim,
- nevim to nekomentuju nebo odkážu na někoho kdo to ví.
Teď se nebavíme o tématech zakládaných lidmi co to tu neznaj, nebo jsou mimo realitu, ale tenhle dotaz je podle mého v pořádku. tak mu to pokud víte vysvětlete.
-> Exon: ked len samotne lestenie tak vykonostne to nepocitis,ak upravujes hlavu tak zniž na pozadovany KP ku vacke,velmi dvolezite je hlavne zlicovanie sacieho aj vyfukoveho kanalov s potrubim potom to vylesti staci to zeby bolo hladke nemusi to byt zrkadlo,a ak sa ti chce neje na skodu vylestit aj spalovak,a cosa tyka ventilov tak uprav hlavne vyfukovy a to uz vylestit do zrkadla

-> castrol: zdá se že z tebe mluví bohaté zkušenosti, proč je nevyužiješ i u svý Felicie a ztrácíš čas se sériovým motorem? Pak se totiž nabízí otázka, kde jsi k těm bohatým zkušenostem vlastně přišel a jestli to spíš než zkušenosti není jenom prachvobyčejný přitakávání a honění příspěvků? 

-> Exon: vsetko vylestit
tak hlava pujde na snížení a pujde tam jiná vačka tak jestli to mám udělat nebo ne... na litinové hlavě jsem se stím kdysi drbal.. :-D a co ventily ty vyleštit nebo ne?
co vod toho čekáš ? výkon ? zapomeň :)
Zdravím mám vyleštit sací a výfukové kanálky na hlavě z favoritu? Tady na virtu je psáno v jednom dotazu že se to leštit nemá ale vesměs všude jinde je napsáno vyleštit tak nevím co si mám vybrat... Díky