-> Alasah: Není to náhodou souběh dvou událostí tzn. ztráta víčka a současně klasický povolení něčeho na karbu? Typicky šrouby bohatosti a přídavnýho vzduchu nebo povolení či netěsnost volnoběžnýho ventilu. Chcípání při brždění je příznak ochuzení volnoběhu, takže klidně může bejt i jiná netěsnost v sání podl klapicí.
Znla jsem i experta, co si stěžoval, že mu to při razantnějším brždění chcípe a šokovala ho informace, že v podobných situacích je zvykem sešlápnout brzdu a spojku současně :)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Při brždění chcípá
-> Alasah: tak dej prvně do kupy Karbec :) a jak již psali kolegové-očisti to od oleje :)
-> Syny: tak nejak som sa mu to snazil naznacit
-> Alasah: To je sice pravda, ale mohls navazat na to tema :)
-> Bukaj: Filtr byl špatný, ale ne od oleje, dnes je nový, menší zázrak to udělalo. Motor nebyl zaneřáděn. S karbecem jsem měl dřív problémy, protože auto předtím jezdilo jako sváteční a když jsem ho odkoupil, tak po čase cukalo, karbec jsem vyfoukal a v pohodě. Byl tam taky problém se štelem volnoběhu, gumička už nedržila a vždy vyletěl doplna. Karbec zkusím zítra vyčistit, nastavit by musel někdo zkušenější.
-> djmaso: Na volnoběhu jsem nepatrně přidal a ten drží. A přidření by asi šlo dost poznat na výkonu, ne?
-> Syny: Podobný to je, ale ten neztratil víko na dolívání oleje a pak neměl tyto problémy.
-> Nwkt: To mi taky pár lidí potvrdilo, spíš jsem to špatně dotáh a pak jen stačí blbý hrb a je pryč.
-> djmaso: Na volnoběhu jsem nepatrně přidal a ten drží. A přidření by asi šlo dost poznat na výkonu, ne?
-> Syny: Podobný to je, ale ten neztratil víko na dolívání oleje a pak neměl tyto problémy.
-> Nwkt: To mi taky pár lidí potvrdilo, spíš jsem to špatně dotáh a pak jen stačí blbý hrb a je pryč.
-> djmaso: no len asi nei plechové víčko s bajonetovým uchytením...to tak možno to plastové na Fačku...
-> djmaso: Spíš ho někdo zapomněl utáhnout, jinak si nedovedu představit jak by na plechovým víku dokázalo uletět. Ale to nejsou následky toho, ale příčiny 

-> Alasah: Ja nasel podobny tema behem 10ti vterin...
skoda-virt.cz/cz/.../3021 4-chcipa-pri-brzdeni?gotop ost=5...
Kazdopadne pokud mas zajetelnej motor od oleje, tak ho nejdriv vycisti (filtr, civku, rozdelovac, atd) a pak hledej dal...

skoda-virt.cz/cz/.../3021 4-chcipa-pri-brzdeni?gotop ost=5...
Kazdopadne pokud mas zajetelnej motor od oleje, tak ho nejdriv vycisti (filtr, civku, rozdelovac, atd) a pak hledej dal...
-> Nwkt: -> Alasah: proč by né :D podívej se na můj píst a díky němu jsem v mostě taky víčko nenašel ( možná bych překontroloval tlaky na válcích( jestli nefouká nejaký dolu a jestli ano tak bys měl odpověď na obě věci.
1-víčko ulítlo díky kompresi co šlo dolu díky přidřenému válci
2-volnoběh nedrží díky přidřenému válci - málo oleje
moje terorie
1-víčko ulítlo díky kompresi co šlo dolu díky přidřenému válci
2-volnoběh nedrží díky přidřenému válci - málo oleje
moje terorie
-> Alasah:
Maximálně by mohl být zaolejovaný vzduchový filtr, že by se změnil poměr směsi, ale to bys ten motorový prostor musel mít zahnojený jak nevimco...
...když chcípá při brzdění, tak je buď nízká hladina v karburátoru, nebo moc nízký volnoběh...
Vyměň vzduchový filtr, je to levné a občas to dokáže zázraky. Když to nepomůže, tak vyčistit a nastavit karbec.
Maximálně by mohl být zaolejovaný vzduchový filtr, že by se změnil poměr směsi, ale to bys ten motorový prostor musel mít zahnojený jak nevimco...
...když chcípá při brzdění, tak je buď nízká hladina v karburátoru, nebo moc nízký volnoběh...
Vyměň vzduchový filtr, je to levné a občas to dokáže zázraky. Když to nepomůže, tak vyčistit a nastavit karbec.
Díky, ono to totiž před tím nedělalo a tak jsem nevěděl, jestli se něco nep***.
-> Alasah: Nemohlo
To jsem taky četl, ale chtěl bych vědět, jestli "úlet" víčka na dolívání oleje mohlo něco způsobit.
Zdravím všechny, prohledal jsem všechna možná témata a diskuze a podobný problém jsem nenašel.
Vše fungovalo parádně, než do menší nehody: Při jízdě jsem ztratil víko na dolívání oleje, jel jsem bez něj odhadem asi 10km, při jízdě bylo cítit, jak motor divně drnčí. Po zjištění ztráty jsem byl nucen improvizovat igelitkou a šňůrkou od bot a v tomhle stavu jsem musel ujet ještě dalších cca 100km.
Od té doby při dobržďování na křižovatku a zastavování má motor tendenci chcípnout, někdy chcípne. Volnoběh drží špatně, musel jsem mu pomoct povolením šroubku na volnoběh.
Mám strach z toho, že se motor přidřel kvůli tomu, že tam nebyl dostatečný tlak kvůli ztrátě víčka, že se prostě špatně mazal.
Taky mám strach, že jak víčko odletělo, tak mohlo něco poškodit nebo samotný olej, který pak zasral trochu motorovou část, hlavně altík, cívku, rozdělovač s kabely a airbox.
Prosím vás buď mi to potvrďte nebo vyvraťte. Předem děkuji za každou odpověď.
Jedná se o 120 L z 1986.
Vše fungovalo parádně, než do menší nehody: Při jízdě jsem ztratil víko na dolívání oleje, jel jsem bez něj odhadem asi 10km, při jízdě bylo cítit, jak motor divně drnčí. Po zjištění ztráty jsem byl nucen improvizovat igelitkou a šňůrkou od bot a v tomhle stavu jsem musel ujet ještě dalších cca 100km.
Od té doby při dobržďování na křižovatku a zastavování má motor tendenci chcípnout, někdy chcípne. Volnoběh drží špatně, musel jsem mu pomoct povolením šroubku na volnoběh.
Mám strach z toho, že se motor přidřel kvůli tomu, že tam nebyl dostatečný tlak kvůli ztrátě víčka, že se prostě špatně mazal.
Taky mám strach, že jak víčko odletělo, tak mohlo něco poškodit nebo samotný olej, který pak zasral trochu motorovou část, hlavně altík, cívku, rozdělovač s kabely a airbox.
Prosím vás buď mi to potvrďte nebo vyvraťte. Předem děkuji za každou odpověď.
Jedná se o 120 L z 1986.