skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
favo-rapid
Presne ako píše Bukaj ;-)
Doporučuji pumpu opravit (dvě ložiska, těsnicí gumka, axiální těsnění i třecí kroužek, popřípadě i celá hřídelka s vrtulkou jdou sehnat velmi levně (tedy alespoň v ČR), repas máš za tři hoďky hotový (když se s tím budeš čistit a piplat) a je to 100% lepší, než druhovýrobní čerpadlo.
A se svodama - odvrtat, popřípadě vyříznout nový závit není problém. V nejhorším lze (tedy jen u dvou šroubů) provrtat parohy skrz a dát tam šroub namísto šteftu
A se svodama - odvrtat, popřípadě vyříznout nový závit není problém. V nejhorším lze (tedy jen u dvou šroubů) provrtat parohy skrz a dát tam šroub namísto šteftu

-> Matto 120: nezozenies v Tke na to veci, zhanal som tak pred rokom a nakoniec som kupil celu pumpu kvoli tomu, ze tu nic neni, jedine co zozenies, su papierove tesnenia a to axialne tesnenie(gumicka s pruzinkou)
-> johaning: nie vzdy to ide .. novy uhlik treba prestruzit, pokial ho neprestruzi (nema na to vystruznik), tk mu to bude po case zas tiect, teraz som skladal narychlo tak jednu pumpu do gardecka a uz tecie..
navyse, u nas nedostat na tu pumpu diely a celym zhananim prevozi viac benzinu a premrha zbytocne casu .. kupi druhosku, nasadi, jazdi
navyse, u nas nedostat na tu pumpu diely a celym zhananim prevozi viac benzinu a premrha zbytocne casu .. kupi druhosku, nasadi, jazdi
mno u kostola mam problem už aj filter na vzduch kupiť ., jj vieem klasicka nema vyvod ale zas mam ich doma zo par.,jj skusil by som ju aj pretesniť ešte., neviem ako to tam vyzera vnutri pod remenicou a tade., ale skusim to Tečko urobiť a pomaly sa baviť opravou povodnej
-> Matto 120: ja tu pumpu mel taky v dezolatnim stavu,vypucoval sem ji a koupil veci na repas a udelal,uz ji jezdim pres pul roku a vse je v cajku,tak nevydim problem abys udelal to samy
-> Matto 120: nz. Pokial by nevedel, tak skus este dole naproti kostolu ..
Ona ta pumpa ale nema vyvod na vyhrievanie sania, to uz dneska taku novu nezozenies v druhoske asi .. toto je na klasicku 120 ..
ja som tam dal Tcko pred nu a funguje to aj tak. Vyrez z fotky zo starou pumpou, ale princip je ten isty.
Ona ta pumpa ale nema vyvod na vyhrievanie sania, to uz dneska taku novu nezozenies v druhoske asi .. toto je na klasicku 120 ..
ja som tam dal Tcko pred nu a funguje to aj tak. Vyrez z fotky zo starou pumpou, ale princip je ten isty.
-> Matto 120: Uděláš si T a dáš ho před pumpu
a inak ked dam klasicku 120tkovu vodnu pumpu? musim tam mať ten vyhrev sania? abo da sa to neak inak riešiť ten vyhrev?
-> afro100: len trosku -> haso: 

jj dik afro., tak zajtra teda povalim asi do toho exstavospolu a ten zvod sa teda asi bude vrtať
-> haso: k veci hašo, je mu to k prdu, ked to chalan bude horkotazko zhanat, alebo zhadzovat kdesi z motora od niekoho a nakoniec zisti, ze to je ine ;)
-> Matto 120: zajdi si do Turzovky do autodielov v byvalom stavospole, objedna ti tam vodnu pumpu novu druhovyrobnu na skodovku, stoji nejakych 12e ... mam ju v rapide uz rok a zvody radsej odvrtaj a sprav novy zavit. Ak to nevies, alebo nemas na to zavitniky, tk to radsej niekomu zavez.
-> afro100: ale svojim sposobom to pasovat bude...
len treba to potom doriesit...takze az tak neklame
len treba to potom doriesit...takze az tak neklame

-> castrol: kecáš .. 742.136 svody maju predsa inu a inde prirubu na vyfuk nez fa/fe .. a vodna pumpa FA nema vyvod na kurenie ..
-> Matto 120: potruby bude,ale je jina priruba na vyfuk,takze ne e
aj vodna pumpa a aj vyfukovy zvod ?,.inak ajy je rozdiel medzi favo motorom a rapidom., ked by ešte niekdo mohol povedať
bude
Ahojte,potrebujem sa vas spytať.,.,nevyznam sa v tomto., mame v škode 120 original motor rapid 136 a potrebujem vymeniť vyfukove ppotrubie a vodne čerpadlo., bude to pasovať s fava alebo nie., treba niečo upravovať? na vyfuku je utrhnuty zavit na štifte a myslim že to už nepojde spraviť len tak., je tam možnosť to prevrtať ale pre istotu sa pytam na favo potrubie,.či by šlo., a čo s tym čerpadlom? s fava je ine? viem že klasicka vodna pumpa zo šade nepojde koli tomu vyhrievaniu sani a ta moja pumpa tečie,. už je pretesnena ale aj tak neviem do kedy to vidrži,.,za každu radu budem vdačny diik