skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia -těsnění
Stepan: tak to díky na to kouknu jako první protože ne že bych měl ten motor oblitej zepředu .. ale ze zadu je to fest, a ta krabička se koupí nová? nebo se jen nějak přetěsní? doufám že to drží zase na dvou zarezlejch šroubech :D
-> kopcif: Zezadu na motoru je plastová "krabička" na odvětrání kliky. Docela častej problém úniku oleje.
Dobře dobře jo zrovna zejtra du čistit a mejt :) tak uvidíme u rozvodů to bejt nemůže ty jsou hotový, to by mi servisák řek, ale tamty ostatní věci jsem podezříval , no co aspon otestuju svuj nový hever , a zejtra hurá do toho , držte palce at zejtra nejsou 3 stupně ;)
tak ten motor poradne umej a pak koukej kde to tece ne??? muze to byt klidne i pod hlavou, pod ventildeklem nebo i cidlem tlaku oleje, zatka na vane, nebo pak gufera na klice a na vacce pod rozvodama - a jeste bych mozna nasel nejake dalsi mozne misto... proste to vse utri/ umej a pak hledej misto

jáprávě mám na vaně taky new těsnění a furt se mi pod autem objevují 3 kapky 2x3 cm , už nevím asi vyměnim vše co se dá ...
-> kopcif: olejovu vanu jsem na Fa zatěsnil červeným silikonem, nechal dva dny uschnout a rok jezdím bez úniků...

čau, vrtá mi hlavou kudy mojí felicii 1.6 proejká olejt ěsnění pod olej. vanou je udělaný a furt to někudy prolíná, a jelikož než vyměnim všechno co de, bych potřeboval radu kde jaký těsnění je z podhlavy se mi to nezdá že by to teklo, prosím zdržte se hloupejch narážek jen bych ocenil rady na co kouknout a tak pod. takže předem díky