-> palinator: Jak dosahujou lidi "ukázkově cihlovejch" svíček, když už nějakej ten pátek v benzínu jaksi chybí tetraethylolovo by mě zajímalo (ta cihlová barva byla právě od olova)...

A neber to zle, chápu co chceš říct, prostě "ta správná barva", jen to už nebude úplně ta klasická cihla.
Co se dobré či špatné funkčnosti karburátoru týká, bez nějaké rozumné statistiky (tzn vyzkoušet 20 karburátorů v různém stavu od každého typu na stejném motoru) to podle mě nemá smysl řešit - u Jikovu bohužel platí co kus to originál a zkušenosti jsou z kusu na kus a z motoru na motor ne zcela přenositelné. Moje 120 měla s karburátorem ve stavu skoro posmrtném volnoběh pravidelnější a klidnější než felda se vstřikováním na které bylo nové vše spotřební v zapalovacím systému - víčko, palec, kabely, svíčky, seřízeno - a stejně to nebylo ono

Moje zkušenosti ohledně "repasovaných" BSek viz níže...
-> King: Já už se octokarburátorové polévky navařil...

A výsledky nevalné... Na mém kile jsem v dubnu zkoušel hned dvě BSka která mi přišla ve stavu "ucházejícím k repasu", obě jsem poctivě vyvařil v octě, vyfoukal, srovna příruby, přetěsnil, složil... a volnoběh a přechody pořád skoro stejně mizerné jako na tom původním

Takže buď mám smůlu na blbé kusy, nebo nepoznám mrtvé, něco dělám blbě nebo je prostě zrada jinde. Rozdělovač už je taky prakticky nový a pořád nic moc.... Krom rozvodů už mě nic nenapadá
Přiznám se, že až budu chystat nějaký "vážný" karbec tak už se na tuhle chuťovku možná vykašlu a spíš zkusím ultrazvuk.