-> afro100: bigskoda 11.01.13 14:15:44 napsal: Nemoze to robit lozisko na kluke? Sice sa nalysovavalo cisto nove ale ja uz fakt
neviem.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zastavba favo motora do 110l
-> bigskoda: vymenil si kruzok v kluke za lozisko ?
-> Bukaj: MB mělo jinou mrkev jen v prvních sériích, pak už byla délka stejná. Na kile už je téměř 100% normální (k té původní myslím přísluší i jiné gufero v komínku a já nevím co ještě). To bych se opravdu hodně divil.
Proč to ale začne fungovat po povolení těch šroubů je mi záhadou - lamela je správně vystředěná? Přidřené ložisko v klice vybrousí drážku do mrkve a dělá zvuky jako nachlazený troubící slon, ale řadit jde v pohodě...
EDIT: Tak ta změna byla v 16té sérii, já jak mám 17tou tak mám tendenci vše staršího označovat za "první série"
Každopádně rozdíl délky byl 8mm, to by asi lehké povolení šroubů nevyřešilo...
Proč to ale začne fungovat po povolení těch šroubů je mi záhadou - lamela je správně vystředěná? Přidřené ložisko v klice vybrousí drážku do mrkve a dělá zvuky jako nachlazený troubící slon, ale řadit jde v pohodě...
EDIT: Tak ta změna byla v 16té sérii, já jak mám 17tou tak mám tendenci vše staršího označovat za "první série"

-> Bukaj:

-> bigskoda:
Jak jsi teď napsal s tím povolením šroubů - 1000MB měla jinou mrkev, než 120//130, byla delší, tak jestli stovka má stejnou mrkev, jako MBčko a Fa klikovka má mělčí díru na mrkev, tak by to mohlo dělat neplechu...
Než jsi to napsal, tak mi to vůbec nedošlo...
Jak jsi teď napsal s tím povolením šroubů - 1000MB měla jinou mrkev, než 120//130, byla delší, tak jestli stovka má stejnou mrkev, jako MBčko a Fa klikovka má mělčí díru na mrkev, tak by to mohlo dělat neplechu...

Než jsi to napsal, tak mi to vůbec nedošlo...
-> Bukaj:
Mali ste asi pravdu s tym loziskom v kluke
. teraz som bol troska povolit sroby co drzia motor s prevodovkou pohromade a ked som ich malicko povolil tak vsetko funguje ako ma vsetko ide zaradit a netaha vobec.
Mali ste asi pravdu s tym loziskom v kluke

-> minno: Ano, máš pravdu - jen často, když se dělá takováto větší "oprava", tak se mění i olej v převodovce (zvlášť, když je motor venku)
Pokud olej neměnil a v mrazech mu to předtím nedělalo, tak je chyba jinde. Nicméně tam není moc co pokazit - pokud má stejnou převodovku, tak určitě neměnil vypínací páku a 120 kovové ložisko je plugandplay. Délka tyčky ovlivňuje zase pouze seřiditelnost správné vůle. Takže jediné, co může být špatně, je něco na motoru - pravděpodobně přítlačák, ale o tom tvrdí, že je nový favoriťácký. Leda, že by ho blbě dotáhl, ale to by spíš házelo a kopalo, než nevypínalo.
Další možností je - pokud použil novou odpruženou spojkovou lamelu, že než si sednou pružiny, tak obě strany obložení jsou od sebe dál, než mají být.
Poslední možností je přidřené ložisko v klikovce...
Jinak už tam není co by mohlo dělat to, co popisuje.

Další možností je - pokud použil novou odpruženou spojkovou lamelu, že než si sednou pružiny, tak obě strany obložení jsou od sebe dál, než mají být.
Poslední možností je přidřené ložisko v klikovce...
Jinak už tam není co by mohlo dělat to, co popisuje.
-> bigskoda: Ak prevodovka predtým fungovala v poriadku, tak čo viac dodať, buď ti nahovno funguje hydraulika spojky, alebo máš niečo zle zložené alebo použité nesprávne komponenty. Čo z toho to je, na to už budeš musieť prísť sám.
olej neviem, moze byt husty lebo skodovka stoji vonku v zime :)
packu som nedvaril na spravnu dlzku a nastavoval som viac potom menej a vobec to nepomaha :)
-> bigskoda:
Anebo nemáš v převodovce příliš hustý olej? Ale to by vlastně při plně sešláplé spojce nemělo s autem cukat - jen při puštěné spojce a neutrálu...
Anebo nemáš v převodovce příliš hustý olej? Ale to by vlastně při plně sešláplé spojce nemělo s autem cukat - jen při puštěné spojce a neutrálu...
-> bigskoda: a vymenili ste aj tu vypínaciu páčku za správny typ? Pozeral to niekto, či po stlačení spojkového pedálu spojka naozaj spojkuje a prítlačak sa "naplno" po stlačení pedálu odtlačí?
Neviete mi poradit ake su priznaky ked nevypina spojka , co je zle?
vypinacia tycka je predlzena, volu som nastavoval na 0.4 ale nepomaha, aj ked je uplne vysrobovana tycka tak nevypne uplne
.Co s tym je? treba to rozbehat?
Nemoze to robit lozisko na kluke? Sice sa nalysovavalo cisto nove ale ja uz fakt neviem.

Nemoze to robit lozisko na kluke? Sice sa nalysovavalo cisto nove ale ja uz fakt neviem.
-> minno: to je tak v sade ,ved predsa nebudu nadavat na srackoidne diely aby neklesla ich predajnost 

peti 30.12.12 13:58:06 napsal:
→ castrol: ano a nikdy v zivote sa nato este nikto
nestazoval a nikdy sa stym nestretli ze by to bolo nahovno
akoby som počul predavačov z mojeho okolia
→ castrol: ano a nikdy v zivote sa nato este nikto
nestazoval a nikdy sa stym nestretli ze by to bolo nahovno

-> bigskoda: napadá mi 1- není to zavzdušněné ?
2- seřízení řadičky?
2- seřízení řadičky?
-> bigskoda: a vymenili ste aj vypínaciu tyčku na pracovnom spojkovom valčeku? Lebo tá je tiež iná, myslím že na tanierový pritlačák dlhšia. Aká je vôľa medzi tyčkou a vypínacou páčkou? Má byť 3-5 mm.
zdravim , takze problem je na svete zase so spojkou
. Favo motor prisposobeny do skody 110l vsetko sa dalo pritlacny tanier novy favo a vypinacie lozisko zo skody 120 cisto nove. Problem je v tom ze nevypina uplne spojka, ked zaradim rychlost a mam stlaceny pedal spojky tak taha troska do predu a ked vyradim tak mozem zaradit pri nastartovanom motore iba 3,4 prevod 1,2 a R zaradim cez zuby
.Kde je chyba? Mna uz nic nenapada co s tym je!

-> peti: tak tak 

-> castrol: ano a nikdy v zivote sa nato este nikto nestazoval a nikdy sa stym nestretli ze by to bolo nahovno 

-> peti: a najlepsie ked vychvaluje diely co su uplne na pikacu
-> peti: predavaci velmo dobre vedia co pasuje a co nepasuje

-> afro100: blbost, ked predavac povie ze to tam pasuje tak pasuje ! 

-> afro100: amen
-> ferrari: je to aj o tom, ze kupujem nieco a neviem co vlastne chcem ;)
bigskoda 29.12.12 12:19:11 napsal:
no pekne , ale uz maju zavrete a otvaraju az po novom roku
Njn, nakupujte u odborníkov 

-> bigskoda: A ze předu musí mít ten "límeček" aby to bylo na spojku s talířovou pružinou. Samozřejmě bude nejlepší varianta celokovové ložisko na uchycení pérkem. Každopádně budeš potřebovat vypínací páku na tento typ spojky.

-> bigskoda: Takhle vypadá to v plastovém obalu ze zadu + páka
-> bigskoda: tak ptotm nijak, zober to naspät do obchodu a nech ti daju to co patrí do skodovky
problem je v tom , ze ja to plastove lozisko nemam , ale mam povodne lozisko este a to plast nema :)
-> bigskoda: nizsie som ti napisal sposob ako sa to da upravit, inak to nebude fungovat, a pritalcak mozes pouzit tie su rovnake
ale dalo by sa to prisposobit , na ten drziak to uchytit by sa dalo
. Ale bude to fungovat to lozisko , ci bude vypinat spojku ? lebo pritlacny som kupil spolu s nim , cize asik favoritove :)

-> bigskoda: ano pasuje na skodovky ale favo felda do 105az 136 ho nedostanes je to uplne jina koncepce!!!
-> bigskoda: no pasuje do favorita, kup si favorita bude pasovat

to akoze myslite ze je to favoritove? ale on mi povedal ze to pasuje na skodovky :)
-> bigskoda: To je vypínací ložisko do Favorita. Je ti k ničemu. Musíš si sehnat ložisko pro š 130.
-> bigskoda: toto ako je nijako, , mozes stoho plastoveh obalu vybrat samotne lozisko a dat do plastoveho obalu skodováckeho loziska, ale potrebujes mat na skodovke lozisko s plastovým obalom a vypínaciu paku knemu
Prosim vas potrebujem pomoct ako napasujem toto lozisko spojkove na ten uchyt na prevodovke? toto nove plastove lozisko mi dat v mototechne ze to pasuje na skodovky
-> Maťulo: 136 sacie vyfukove neni problem .. Trochu musis upravit dole u trubiek saharu a vyvodu z chladica zavadzia original filterbox. Inak ok ..
-> m8rinek: jo barany... to ano potom 

-> Maťulo: kolegoj se to vlezlo... Já volil trochu jiný sání skoda110r.eu/110r/prosine
c1230001.jpg
-> m8rinek: videl som tu niekde jak sa s tym molso mordoval do jednej erky a nakoniec musel zaklepavat chladic a tusim posuvat saharu... ale ked ma naporak jak pise, tak je to OK... 

-> Maťulo: ale vejde, jen to je opravdu na těsno...
-> bigskoda: Pokud tak toužíš vědět co bude špatné ložisko s tou spojkou dělat, tak to prostě vyzkoušej, pokud ti to za tu jebačku s tím, že to stejně budeš muset rozebrat a vyměnit stojí. Normální člověk nepřemejšlí nad nesmyslama a těch 150Kč za ložisko dá.
O chladic nejde , ten je prerobeny dopredu! 

-> bigskoda: a sacie potrubie ti nevojde kvoli chladicu... 

cize lozisko musim kupit k prislusnemu pritlacnemu tanieru,jop?
A keby tam ostalo to lozisko tak , co by to mohlo robit? nevypinalo by spojku, alebo?