skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fabie 1.4mpi 44kw svicky
-> Jarda: jde to, jen se vyndaji zdvihatka fabia a nastrkaji se tam klasicky treba z facka. Nastelujes vuli a jedes jako za stara. Podle me jak casem klesne tlak oleje tat to muze delat bordel.
-> Dušan: stejny problem, ma navic LPG a dela to LPG i benzin, taky podezrivam hydrostely... nic jineho to delat uz nemuze, nejde to predelat na klasiku, nevim vubec, jak je to v tom bloku resene...
-> Dušan:
No vidíš, to bych bejval neřek, když tý směsi se nasává relativně dost málo. Já bych tipoval spíš nějakej vstřik.
No vidíš, to bych bejval neřek, když tý směsi se nasává relativně dost málo. Já bych tipoval spíš nějakej vstřik.
-> palinator: vsak to do toho tlaci porad. na volnobeh se kor projevi spatna vule ventilu
-> Dušan:
Při volnoběhu?!
Při volnoběhu?!

S tim cukanim na Fabce bojuju taky. Nedela to klapka ani zapalovaci lista. Podle me v tom ma prsty nekterej hydrostel a nedostatecne otevreny ventil.
-> Qatro: Jo vidis tim bych to na jare mohl taky zkusit prikrmovat :) alespon se to trosku procisti.
Je to takovy neprijemny trhani je to citi i ve volantu a interieru.
Je to takovy neprijemny trhani je to citi i ve volantu a interieru.
-> Kuladmin: toš mi to třeba tak na fábce dělá a svíčkama to určitě neni. Na zahřátý motor to lehce cuká ale už to tak je cca 40tkm a pohoda. Jediná změna byla když sem dal etanol v poměru 1:1. Problém zmizel.
z vlastní zkušenosti mohu říct, že je poznat v rapidovi brisky a NGK 

ty NGKcka jsou totiz do hodne VW motoru vcetne 1.8T :) Kazdopane na oteytovani zda je to svickama staci koupit klasicky brisky na klasicky Facko za 35Kc/ks
-> Kuladmin:
Vectra nám občas vynechává taky a to jsou tam svíce značkový, já bych to moc neřešil... I když kvůli zapalování mi u Škodovky letí dost výkonu i benzínu do riti, taky mi vynechává. A taky mám Brisky, měl jsem klasiku a teď mám ty s tenkou elektrodou co jsou určený na LPG (byť na něj nejezdim) a je to stejný. Nevěřim, že by to NGK vyřešily. Nový měděný kabely taky nepomohly.
Vectra nám občas vynechává taky a to jsou tam svíce značkový, já bych to moc neřešil... I když kvůli zapalování mi u Škodovky letí dost výkonu i benzínu do riti, taky mi vynechává. A taky mám Brisky, měl jsem klasiku a teď mám ty s tenkou elektrodou co jsou určený na LPG (byť na něj nejezdim) a je to stejný. Nevěřim, že by to NGK vyřešily. Nový měděný kabely taky nepomohly.
-> palinator: Tak vis jak brisky no... ja mam ve felde ngkcka predtim jsem je tam mel taky a sakra dlouho ze uz nemely skoro ani kontakt ale makaj naprosto precizne tak jsme myslel ze je tam dam taky.
Pak me hold napada ta lista nebo jeste mozna vstriky no. Je to jen na volnobeh a za tepla kdyz klesnou otacky jinak to funguje normalne.
Pak me hold napada ta lista nebo jeste mozna vstriky no. Je to jen na volnobeh a za tepla kdyz klesnou otacky jinak to funguje normalne.
-> Kuladmin:
Nevěřim že to bude svíčkama.
Nevěřim že to bude svíčkama.
jj ty ngk jsou jednnobody, nebo Bosch FR78 čtyřbodové, cena kolem 120 za kus
Auu tam asi neni nejaka levnejsi varianta od NGK coz? (Se majitely nebude libit cena). A rikam dobre ze jsou jednobodovy? A treba od brisku tam ale patri 3 bodovy je to tak? Co treba jeste bosch svicky?
Ted tam jsou defakto nove (par stovek km) brisky 3 bodove (znaceni ted nevim) a pri ohratem motoru na volnobech je obcas citit skubnuti a vynechani. Tak bych tam chcel dat neco kvalitnejsiho. Snad to nebude zapalovaci listou.
Ted tam jsou defakto nove (par stovek km) brisky 3 bodove (znaceni ted nevim) a pri ohratem motoru na volnobech je obcas citit skubnuti a vynechani. Tak bych tam chcel dat neco kvalitnejsiho. Snad to nebude zapalovaci listou.
NGK PFR6Q nebo V-line 37
Prosim pekne jake svicky od firmy NGK patri do fabie 1.4 Mpi 44kW? Mam v tom nejaky gulas a potreboval bych to ujasnit. Dik predem.