-> buldozerxxx: Tohle mi něco připomíná Půl roku trápení s motorem, X zbytečných financí navíc, hodně práce... Já potkat toho pitomce, kterej to tam dal, tak ho nenajde ani Chuck Norris, natož Google
hele nevim jak dalece oblbuje..iale i s touhle krabickou to jede podstatne lepe..a podle pal PC sla spotreba slusne dolu....ja teda prechazim taky na klasicky chip...power box jsem proste chtel vyzkouset..nebyla to zadna velka investice..a rozhodne uvnitr nevypada jako na tom odkazu tady...je docela slozitej uvnitr..ja to snad nafotim :-)
chip box vyhodit přejet a už nikdy ho tam nedávát jediné co to dělá že to oblbuje řidicí jednotku a díky tomu to vstřikuje více nafty..tot celý zázrak na dieselpower.cz/forum/inde
x.php?sid=58d751... je o tom hodně článku proč to tam nedávat...raději si nech auto načipovat někde na brzdě kde ti změní celou mapu plnící tlak turba atd a tam teprve poznáš znatelně narust vykonu....
Navíc stále častěji řešíme následky nekvalitní práce "profesionálních&quo
t; firem v podobě vydřených stěn válců a natavených den pístů následkem příliš dlouhých vstřiků nafty u motorů TDI
U dieselu oblbuješ pouze dávku nafty, objem nasávaného vzduchu je konstantní, v závislosti na teplotě se může měnit pouze "přimíchávání" spalin --- aneb při studeném motoru je EGR mimo provoz.
-> buldozerxxx: no, tady asi ani jiné reakce nedostaneš, dej si google a mrkni co o tom kdo píše. Kurvit motor to samo může, prostě oblbuje to řídící jednotku, dává jí to falešné údaje a podle toho se tam dávkuje palivo a vzduch. jak dlouho to vydrží, záleží i na tom jak s tim autem jezdíš, ale pravděpodobně moc dlouho ne, zajdi si do servisu a když se přestanou smát tomu cos udělal, třeba ti i pomůžou
no pekne dostavam teda.....hele me ten chip box vysel na 3 stovky..vic bych za nej ani nedal.jen me zajimalo jestli muze mit vliv na nepravidlenej volnobeh a jak verohodna je ta spotreba...ale je fakt ze kdyby to fungovalo jak ukazuje ta to leti a nezere...na netu to je pul na pul..
-> buldozerxxx: Pošlu Ti za pořizovací cenu Tvého powerboxu supertajnou pilulku, kterou když spolkneš, tak docílíš znalostí všehomíra a už nikdy nebudeš mít hlad. Takže nebudeš potřebovat další odpovědi a ušetříš za krmení. OK?
ahoj asi pred 3 dny jsem do moji skoda fabia 1.9tdi PD 74kw zabudoval tzv:chip box :-) o poznani jede lip...ma silu jak blazen a dokonce spotreba mi na volnobeh spadla podle pal.pc z 0,6 na 0,4 a stejne tak i celkova.proste podle palubaku to zere mene..a jede to jak splaseny,kamaradi me od toho odrazujou ze to nici motor ale me zajima jak???krabicku jsem napojoval na nejaky cidlo nafty nebo co to je :-) a obcas je cejtit ze na volnobeh se auto chveje ajko kdyz jde nepravidelne a to predtim nedelalo.Muze mi tady nekdo poradit zda to muze byt timto a jak moc riskuju??diky :-)