-> darabos: Asi tak, je potreba milionkrat sundat karbec a zase zadelat a ladit dorazy klapek. A spoustu dalsich veci... Neni to uplne sranda, stavet takovehle veci
Mne sa zatial nikdy nepodarilo nastavit volnobeh na sedr-i s ostrou vackou nad 290 bez toho, aby som trosku pootvoril klapy. Myslim dorazy klapiek. Mozno som mal blbe karbece neviem, ale na 120-ke to bezal v pohode, prehodil som na druhy motor a vtedy zacal prejavovat znamky volnobehu, ked srob pridavneho vzduchu uz skoro vypadol zo zavitu.
to samé vačka 282 a serie karbec zatím volnoběh taky nejde vůbec nastavit jenom přes strunu tak že je klapka lehce otevřena aby aspoň byl volnoběh motor po go najeto cca 1500 karbec to prostě nestíha plnit taky budu dávat webra aby to stačilo na plnit holt u závodního motoru musíme se vším počítat
-> cupan: když budeš hodně dlouho laborovat tak se dostaneš na 1500, min ani omylem. Nejostrejsi vacka jezditelna v provozu je 280/280. Ale i tam pocitej tak s 1200
-> cupan: U těchto vaček dochází při nízkých otáčkách k silnému vyfukování směsi zase ven z válců přes sací ventily do sání. Takový motor běží na volnoběh nepravidelně, případně vůbec. Neseřídíš u toho sériové volnoběžné otáčky ani omylem. Musí být výrazně větší. Navíc, je ti jasný, že takový motor táhne jen ve vysokých otáčkách?
Zdravým všechny, postavil jsem motor do rapida. Je to blok favorit, hlava felicie snížená a vyleštěný kanály, ostrá vačka 300/300, Dlouhé výfukové svody. Mám originál repasovaný karburátor ze š130 a nejde vůbec na tomhle motoru naštelovat volnoběh. Jak netočí cca 2000ot tak chcípne. Na originál motoru vše na karburátoru fungovalo. Mám dát větší trysky do karburátoru ??