skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Demontaz motora
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Máš literaturu, demontuj to podle ní. Tam je to krok za krokem
Zastavil:Nwkt
wind arow jj to mas pravdu ale staci mi vkommente povedat vcelku a ja to krok za krokom urobim lebo som zdediny a nebojim sa odkrutit matku ak sa mi stane nieco tak nebudem ma skoda a robim to sam ale tak som rad ze reagujete a zato vam velmi dakujem som fakt rad ze sa najdu aj takz ludia
tu mate fotkY to som vcera spravil co som vedel rozobrat tak som rozobral ale teras sa vas profikov pitam co dalej kryti su dole pri motore co boli aj baterka co dalej a ta karicka skociara bude stacit?
-> minno: ale si si poradil šak to je hlavne 

Dva lidi a malej kolečkovej hever, jednoduchá práce...
ja mam spravenu takuto pomocku a na manipulovanie po garaži s motorom mam 4 kolesovu karičku :)
-> Dysky 11.10.12 11:20:33:
s tymto mozem len suhlasit, ale....
vyzeralo to tak,(nic v zlom), ze budes chciet radu pri kazdom odmontovani nejakej matky
Moja rada pre teba: Ked nieco ides robit prvy raz, rob to s niekym kto to uz robil, aby si nenarobil viac skody ako uzitku, aby si si neublizil, nedaj boze niekomu inemu.hm
s tymto mozem len suhlasit, ale....
vyzeralo to tak,(nic v zlom), ze budes chciet radu pri kazdom odmontovani nejakej matky
Moja rada pre teba: Ked nieco ides robit prvy raz, rob to s niekym kto to uz robil, aby si nenarobil viac skody ako uzitku, aby si si neublizil, nedaj boze niekomu inemu.hm

-> Dysky: takto som motor raz dávno vyberal ja, keď som nemal k dispozícii nič lepšie: skoda120.inetbox.sk/!img/
.../002.jpg
-> Dysky: neboj po 5 tich motoroch demontovanych a nahodenich to pojde aj same nebudeš rozmišlat čo a ako najskorej 

-> Dysky: co sem videl tak kocarek pouzivaj docela :)
tie knisky mam stiahnute ale neviem radsej sa opitam vas lebo akosi to je blbe popisane
peta k,lic moze byt karka z kocika lebo mam stary kocik alebo nieco pevnejsie?
Tak ale kazdy nejak zacinal som studoval nejake veci viem co je prevodovka aj motor ale tak mam po otcovi skodu 105l 53000 km najazdenych a nema to kto dat do poradku a ja ssa to chcem naucil lebo jednoducho vbsetci mechanici co ju robili vzali prachy a len ju dojebali tak pls ste fak tdobry ze mi radite a to vam dakujem ale fakt to chcem zvladnut sam tak som ryad ak mi date nejake rady ale nie take ze to nehaj lebo ja to chem spravit aspon na uctu mojho otca lebo ked zomrel tak embecka stala 5 rokov a kazdy kto sa jej chytil automechanik tak to len dojebal tak som povedal dost a chcem to poctivo spojazdnit
-> Dysky:

Pokud potřebuješ návod na vyndání motoru, tak se v tom nehrab
já bych ještě měl jednu radu, jestli tomu aspoň trochu nerozumíš, tak na to nešahej
kristova noho,,,,,,
stáhni si andrta: www.uloz.to/x9imLft/jarro slav-andrt-udrzba-a-opravy -automobilu-skoda-pdf
a před vytažením motoru podlož převodovku, jinak spadne a dokurví se táhlo
na vytažení dobře poslouží malá kárka
stáhni si andrta: www.uloz.to/x9imLft/jarro slav-andrt-udrzba-a-opravy -automobilu-skoda-pdf
a před vytažením motoru podlož převodovku, jinak spadne a dokurví se táhlo
na vytažení dobře poslouží malá kárka
-> Dysky: Návody komplet na všetko nájdeš v múdrych knihách....napríklad Údržba a opravy Š105-136 od J. Andrt. Knihy nájdeš aj niekde sem v článkoch v PDF podobe. Tam sa dočítaš všetko čo je potrebné pri montáži / demontáži.
Na demontáž motora si klasickým dvihákom ako opisuješ, nepomôžeš. Potrebuješ k tomu aspoň nejaký malý hydraulický dviháčik na kolieskach.
Na demontáž motora si klasickým dvihákom ako opisuješ, nepomôžeš. Potrebuješ k tomu aspoň nejaký malý hydraulický dviháčik na kolieskach.
dobry den som novacik a mam skoda 105 l a robim celu generalku celeho auta prosim vas nejaky navod na demontaze motora lebo som to este nerobil tak mi pls poradteako by som vybnral motor a co ktomu potrebujem mam zdvihhaky 2 embeckove co sa davaju do stredu ale zdviha to len predek asi prete lebo na zadnom nahone je motor tak mi pls poradte ako na to a aby som nic neposkodil za odpovede dakujem
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Máš literaturu, demontuj to podle ní. Tam je to krok za krokem
Zastavil:Nwkt