skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
lamelovy pritlacny kotuc 120 Ls
Tak, vymenene, novy pritlacak netrase, tak uvidime ako dlho vydrzi. Stary si budem musiet namontovat na nejaky zotrvak a pozriet na tie lamely pojebate, ze preco neboli v jednej rovine.
-> minno: to len cukrárke 

-> MOLSO: ale to, že občas zabúdaš pred montážou motora naložiť spojkové ložisko, to sa už nepriznáš

Tak ja som ale napísal bežne, nie mechanikom z F1 :-) Pravda ale je, že pokiaľ človek nemá k tomu priestor, môže to byť trochu problém...
PS - mne mi. 40 min. trvalo len narvať motor naspäť...dákos nechcel sadnúť, hajzel.
PS - mne mi. 40 min. trvalo len narvať motor naspäť...dákos nechcel sadnúť, hajzel.
-> ferrari: výmenu spojky mám rekord za 40 minút
Ale ja mám motor na rýchloupínaky 

pap 07.10.12 17:56:02 napsal:
→ ferrari: Tomu „motor von“ by som sa chcel na zaciatok vyhnut ak sa
da :).No bežne motor von je tak na dve hodky, motor späť býva tak 3 hodky...možno si už viac času strávil laborvaním a pilníkovaním akéhosi okienka.
→ ferrari: Tomu „motor von“ by som sa chcel na zaciatok vyhnut ak sa
da :).No bežne motor von je tak na dve hodky, motor späť býva tak 3 hodky...možno si už viac času strávil laborvaním a pilníkovaním akéhosi okienka.
-> pap: mohol ti prasknut kotuc pritlacaku, pripadne mohlo prasknut oblozenie lamely,lamela atd ... to bez zhodenia motoru nezistis
raz som mal nieco podobne,po dotiahnuti pritlacaku mi pruzina resp.lamely neostali vjednej vyske,novy pritlacak to vyriesil
-> ferrari: praveze, som si vypilnikoval v otvore pre starter take okienko, a vsetkych 6 srobov dotiahol este raz, a nic sa nezmenilo. Tomu "motor von" by som sa chcel na zaciatok vyhnut ak sa da :).
No, mohla sa teplom skriviť tanierová pružina...alebo sanejak uvoľniť...pokukaj to poriadne...ale ak to robí blbosti, tak tak, či onak, motor von.
Zdar chlapi!
Uz dopredu pisem, ze som to hladal vo vyhladavani, a nenasiel nic na tento sposob. Poskladal som motor, 120 LS aj s lamelou a pritlacakom, a kedze je trosku stiahnuty zotrvacnik, tak som to tocil aj trosku viac. Teraz problem: zda sa, ze sa bud posunul pritlacak na zotrvacniku (pride mi to ako nemozne, kedze ma presny rozmer a pasuje pomerne presne do zotrvacniku), alebo sa deformoval (neviem preco). Ked pozeram cez dieru na prevodovke k lozisku, tak je vidiet, ze po obvode lamelovej pruziny chodi hore dole, a aj lozisko na lamelach nezabera rovnomerne. Moze sa stat, ze sa teplotou (alebo niecim inym) deformuje, alebo sa povolil a uz nieje vystredeny ? Je to citit aj na motore, kedze sa trochu trasie. Nic podobne sa mi este nestalo, tudiz s tym nemam skusenost. Dik vsetkym.
Uz dopredu pisem, ze som to hladal vo vyhladavani, a nenasiel nic na tento sposob. Poskladal som motor, 120 LS aj s lamelou a pritlacakom, a kedze je trosku stiahnuty zotrvacnik, tak som to tocil aj trosku viac. Teraz problem: zda sa, ze sa bud posunul pritlacak na zotrvacniku (pride mi to ako nemozne, kedze ma presny rozmer a pasuje pomerne presne do zotrvacniku), alebo sa deformoval (neviem preco). Ked pozeram cez dieru na prevodovke k lozisku, tak je vidiet, ze po obvode lamelovej pruziny chodi hore dole, a aj lozisko na lamelach nezabera rovnomerne. Moze sa stat, ze sa teplotou (alebo niecim inym) deformuje, alebo sa povolil a uz nieje vystredeny ? Je to citit aj na motore, kedze sa trochu trasie. Nic podobne sa mi este nestalo, tudiz s tym nemam skusenost. Dik vsetkym.