skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vodní pumpa
prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 20.09.2012 do 21.01.2013, založil/a Jakub Müller
-> Čokin: mě se téhle taky vysypaly ložiska :(
-> Čokin: Tam nic jinýho není, na ucpávce snad nejde nic ošidit a ložisko bůh ví. Moje má najeto 5000km bez známky opotřebení(za zvýšenejch otáček, než seriovejch) a teď jsem ji přehodil na další motor... Za 400? Jestli bych se na nějakej repas z vysoka ...
-> m8rinek: Přesně tohle jsem chtěl slyšet pokud vydrží 5000 km tak to pro mě na Rapidu znamená 2 sezony a jak jsem předpokladal jediné co odejede jsou ložiska.
Zdravím chci se zeptat která vodní pumpa bude lepší do motoru favorit ve 120 puvodní favoritácká nebo 120? at vím kterou si mám zrepasovat.. Díky
-> Radek Retro eLeSo 20.01.13 16:53:51: 

Já na ní najel hodně rychlejch 5000km a funguje. Měl jsem ji rozebranou (za jiným účelem) a není tam nic co by se mohlo posrat, max časem vyměnit ložisko...
-> Čokin: nesazej na dlouhou zivotnost... porid si tu nemeckou jezdim ji na spotrebaku a problemy nevykazuje najeto 25 tis
tak presne , takuto som si kupil tiez , fachcila pekne , zvuk mala prvych 100km ako sycanie turba
.Ale po 3000km rozbite lozisko
. Osobne si odvtedy iba origo pumpy repasujem .

-> Čokin: je to kopie německý pumpy a funguje dobře...
-> Čokin: vidim vika a důvěru to ve mě nevzbuzuje teda
aukro.cz/show_item.php?it
em=26481... -- zrovna se ta fréza na aukru prodává.
Druhovýrobní pumpy se dělaly i německé a ty byly údajně lepší než původní české. Takže záleží na tom co to je za kus. Dokud se točí, tak budou fungovat obě stejně, jde jen o to jestli nepoteče a za jak dlouho odejdou ložiska. Repas je pokud vím také sázka do loterie (je na to snad i nějaká speciální fréza, někde ji mám).
tu s mazničkou sem si repasoval já .... ale chtel sem jenom vedet jestli je lepší ta stará nebo ta nová ...a jak ctu tak asi ta stará
-> Jakub Müller: tak to je jedno, ne? Obě budou čerpat vodu...
-> Jakub Müller: Tak pokud už je repasovaná, tak záleží na tom, jaký tam dal někdo ložiska.
ta s mazničkou uz je repas ... me jen zajimalo ktera z nic h je lepsi ....

-> škodec: aby nedopadol ako ja v zime, ze nezozenie diely na origo, ale hentych smejdov pump pokkt ...
ale je fakt, ze uz skoro 10 tkm a pohoda .. (klep klep)
ale je fakt, ze uz skoro 10 tkm a pohoda .. (klep klep)
-> Jakub Müller: zrepasuj original pumpu s maznickou a bude to ok.
tá s mazničkou je lepšia 

-> castrol: dnes čína, ale ne uplně špatná...
ta bez maznice je novodoba vyroba